torstaina

KOLMEN JUUSTON JUTTU

Ohhoh! Aika pitkän tovin saa käyttää, kun ajattelee koska olis viimeksi syönyt jotain näin törkeen hyvää!!
Okei, tällä seitinohuella dagenefterillä saattaa olla ihan pienenpieni osuus tässä mielipiteessä, mutta siis huh. Once again, there are no words.
Samalla kun sä siemailet punkkua illalla, sä duunaat tän jääkaappiin odotteleen ja aamulla suurin työ on enää syöminen. Tai no. Juhlasta tää meni, eikä duunista.
TEE!

KOLMEN JUUSTON PINAATTI VUOKA LEIPÄ RUOKA :)



½ prk aurinkokuivattuja (kirsikka)tomaatteja pienittynä
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
150 g pakastepinaattia, sulatettuna
1 pieni paprika
suolaa, pippuria
~ 200g vaaleeta leipää kuutioituna
4 kananmunaa
3 dl maitoa
1 rkl Dijon sinappia
150 g Ricotta juustoa
150 g lempparia juustoa raasteena (cheddar!!)
100g Parmesan juustoa raastettuna
(voita/öljyä paistamiseen)

Kuumenna voi/öljy pannussa ja kuullota siinä sipuli. Lisää valkosipuli, jonka jälkeen pinaatti, paprika ja tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna muhia jonkun aikaa.

Sillä aikaa voitele uunivuoka ja laita pohjalle puolet leipäkuutioista, jonka päälle puolet pinaattijutusta. Sitten puolet kustakin juustosta. Toista sama homma lopuilla puolikkailla.

Yhdistä maito, kananmunat ja sinappi ja kaada vuokaan. Päälle elmukelmut ja jääkaappiin odotteleen.

Aamulla paa uuni lämpeemään 175°. Vuoka uuniin ja ~ 45 minuuttia kärsivällisyyttä.
Vielä ihan pikkasen kärsivällisyyttä, että homma jäähtyy pikkasen ja sitten vaan tarjoile.

(Psst, lisäys: Toimii täydellisesti tuparilahjana, kun teet sen johonkin kivaan astiaan ja annat mukaan kypsennysohjeet!!)

2 kommenttia:

  1. Loistava idea toi tuparijuttu, just sopivasti kaverin sellaset tulossa!

    VastaaPoista
  2. O'ou, toivottavasti ei satuta samoihin tupareihin tulevana viikonloppuna?!

    VastaaPoista