lauantaina

B A C K ˚ T O ˚ B A S I C S

Tarjoilen tässä ja nyt sen kaikkein yleisimmän Jenkkipannariohjeen vähän tarkemmalla selostuksella.

PIIMÄPANNARIT eli BUTTERMILK PANCAKES:3,5dl piimää
1 kananmuna
50g voisulaa
2tl vaniljauutetta

Yhdistä nämä aineet keskenään yhdessä kulhossa. Paa sivuun.

1C / 125g/ 2,4dl vehnäjauhoja
3rkl sokeria
½tl ruokasoodaa
½tl leivinjauhetta
½tl suolaa

Toisessa kulhossa sekoita nämä aineet.
Lisää tätä jauhoseosta kosteisiin aineisiin about puolet ja sekoita vispilällä kunnolla, mutta älä kuitenkaan ihan villiksi heittäydy. Lisää loput jauhot ja kääntele sekasin just ja just, kuitenkin niin, että kaikki jauhot on sekoittuneet tasasesti taikinaan.
Mitä vähemmän veivaat, sen kuohkeampia pannareita saat. ( ❛ parempi överit kun vajarit ❜ ei siis päde tässä! )

Sitten paistelemaan.

Paa hella tulille miedolle lämmölle. Miten ikinä paljon sulla onkaan niitä numeroita siinä napissa, mistä se hella pannaan lämpeemään, niin siinä puolivälissä on varmaan aika hyvä. Mä jostain luin joskus, että oikea lämpötila on silloin kun pannarin eka puoli on saanut kypsyä 90-120 sekuntia ja on silloin about tämän näköinen ( eli käännettävissä ) :Taikinaa kannattaa kaataa sellanen reilu ½ desiä per pannari tai ¼ C jos käytät kuppimittaa. Silloin koosta tulee helposti käännettävä ja muutenkin kivan kokoinen.

Tällä ohjeella pitäis saada aikaan 8 taivaallista herkkuympyrää, jotka on parhaimmillaan tietysti suoraan pannulta vaahterasiirapin ja voin kanssa. Ja jos oikeen hifistelee ja haluu supernautinnon, siirappia kannattaa lämmittää mikrossa!

Sekaan voit dippaa vaikka mitä pähkinöistä suklaaseen ja marjoista hedelmiin ja kaikkea niitten ja näitten ja noitten väliltä. Ja vanilja ei ole ainoa mauste maailmassa. Uutteina löytyy vaikka mitä makuja ja kanelit ja kaardemummat yms. sopii mainiosti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti