lauantaina

PARMESANPARSAA + EGGS BENEDICT

Kai se on myös mun aika kantaa parsani kekoon. Eli EGGS BENEDICT, jossa PARSA SYÖKSEE LIHAN VALLASTAAN.
(Kameran säädöt jotain kettuilee, joten kuva ei oo lainkaan eduksi ruoalle, mutta menköön nyt sitten kun makuaisti tykkäs!)



PARMESANPARSOIHIN:

12 parsatankoa
1 kananmuna
0,4dl jauhoja
0,4dl parmesan raastetta
2dl leivänmuruja (korppujauhokin varmasti toimii)
suolaa + pippuria

Duunaa parsat käyttökelpoisiksi, eli puiset kannat pois ja kuortakin vähän jos on tarvis.
Riko yhdelle lautaselle kananmuna ja toisessa yhdistä jauhot, juusto, leivinmurut ja mausteet.
Kieritä parsoja kananmunassa, jonka jälkeen jauhossa ja paahda uunissa 225℃ 15 minuuttia.

UPPOMUNIIN:

Ota apua esim. TÄSTÄ ohjeesta. Tee uppiksia 1 / syöjä. Oheishärpäkkeistä riittää kolmeen, ehkä neljään.

Kun uppikset on valmiit, tee
HELPPO HOLLANDAISE:

½ sitruunan mehu
200 g voita
3 keltuaista
2 rkl kylmää vettä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Sekoita kulhossa sitruunan mehu, keltuaiset, vesi, suola ja pippuri. Leikkaa voi noin 1,5 cm kuutioiksi. Nosta kulho lämpimään vesihauteeseen. Vesi ei saa kiehua hauteessa, jotta kananmuna ei kypsy liian nopeasti. Kypsennä seos koko ajan sekoittaen. Seos on kypsää, kun vatkainta nostettaessa neste valuu siitä tasaisena nauhana. Ota vesihaude pois liedeltä ja lisää kypsään keltuaisseokseen nokare huoneenlämpöistä voita. Sekoita tasaiseksi ja lisää seuraava voinokare. Vatkaa koko ajan kunnes voi on lisätty ja kastike on tasaisen sakeaa. Hollandaisekastiketta ei saa kiehuttaa!

Sitten kokoamaan.
Nosta paahdetun leivän päälle neljä parsatankoa, joiden päälle uppis ja vikaks kunnon lusikallinen Hollandaise kastiketta. Vielä rimpsaus savupaprikamaustetta (joka kuvassa on vielä purkissaan) päälle ja avot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti