torstaina

PORKKANARIESKAT

Mä en oo niitä, jotka saa kiksejä ja terapiaa taikinoiden möyssäämisestä ja siksi laiska tekeen itse leipää. Uunituore, lämmin leipä on kuitenkin ihan parasta ja näissä kulhon pohjalle piti upottaa ainoastaan puulusikka, eikä siis sotkea omia pieniä kätösiä! Tarkoitus oli tehdä lantturieskoja, mutta viikonlopulta jäi porkkanasosetta, joten:

PORKKANARIESKAT:
( 12kpl )



2,5 dl maitoa
0,5 pussia kuivahiivaa
3 dl porkkanasosetta (tai raastetta)
0,5 rkl sokeria
1 tl suolaa
0,5 dl öljyä
2 dl kaurahiutaleita
n.5 dl jauhoja

Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää kuivahiiva, jonka jälkeen muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, jaa 12 osaan. Taputtele palat litteiksi rieskoiksi.
Nosta rieskat pellille. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa puoli tuntia ja paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti