torstaina

CROISSANT ET CAFE AU LAIT, MERCI!



Miten kolmesta ainesosasta voikaan saada niin hillittömän työmäärän?
Croissanteissa kun se idea on se taittelu ja kaulitseminen. Mitä enemmän jaksat sitä tehdä, sen ilmavampia yksilöitä saat. No anyways, oli sen arvoista, koska aika ihana Ranskalainen aamiainen syntyy croissanteista ja höyryävästä maitokahvista!

CROISSANTIT:
(7kpl)



125g margariinia
2dl vehnäjauhoa
0,75dl vettä
kananmuna voiteluun

Ota margariini pehmenemään huoneenlämpöön.
Yhdistä jauhot ja puolet margariinista murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa ettei taikinasta tule tahmeaa. Nosta jääkaapiin jähmettymään.
Kauli taikina levyksi ja levitä margariini levyn päälle. Käännä reunat margariinin päälle ja kauli takaiseksi. Taittele levy taas kolmeen osaan ja kauli. Nosta taikina jääkaappiin ja kun se on vähän jähmettynyt kauli ja taittele vielä muutamaan kertaan. Leikkaa kolmioita levystä ja rullaa croissantin muotoon. Voitele munalla ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 min.
Kannattaa duunaa taikina edellisenä iltana jääkaapiin valmiiksi, niin aamulla saat viittä vaille valmiita croissantteja ja puolitat vaivan:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti