tiistaina

PERUNAPALLOT



Ei todellakaan aamiaisresepti, mutta miksei brunssille sopiva.
Buukattiin matka Barcelonaan uudeksivuodeksi (JIIIIHAAAAA!!) ja juhlistettiin sitä tapas-illalla. Oman korteni kekoon kannoin näillä, kun oli jämämuussia. HITTIKAMAA! Rapeen ulkokuoren alla ihanan pehmeä, juustoinen ja valkosipulinen sydän, ooh. Haastan sut kokeilemaan!

FRITEERATUT PERUNAPALLOT:
(15kpl)



n. 10 valkosipulin kynttä
(voita paistamiseen)
3dl kylmää jämäkkää perunamuussia
2dl juustoraastetta
suolaa
kuivattua persiljaa
2 kananmunaa
~3dl(?) korppujauhetta
öljyä friteeraamiseen

Murskaa valkosipulinkynnet ja ruskista niitä hetki voissa. Anna jäähtyä vähän.
Sekoita perunamuussiin juustoraaste, valkosipulit, suola ja persilja.
Riko yhdessä kulhossa kananmunat ja toiseen kaada korppujauhot.
Pyörittele massasta pieniä palloja. Dippaa ne ensin kananmunassa, sitten korppujauhoissa ja taas uudestaan kananmunassa ja korppujauhossa.
Friteeraa öljyssä ja tarjoile lämpimänä sellaisenaan tai esim. majoneesipohjaisen dipin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti