lauantaina

OMENAMUFFINSSIT JÄMÄPUUROSTA

Puuroa tulee usein keiteltyä liikaa, koska ainakaan allekirjoittanut ei voi sietää mikrossa tehtyä puuroa, vaikka siinä annosteleminen oliskin helpompaa. Plus, tuntuu laiskan ajatuksenjuoksulla hölmöltä nähdä se tiskaamisen ja hämmentelyn vaiva ainoastaan kahden desin takia.. Oon monesti tehnyt jämäpuurosta sämpylöitä, mutta pienemmällä vaivalla ja vaivaamisella pääsee kun duunaa puurosta muffinsseja. Näissä ainakin omenan maku jäi (räkätautiselle) vähän vaisuksi, mutta koostumus kuitenkin oli ihanan kuohkea ja kostea. Ehkä tyyppaan uusiks, kun oon saanut makuaistini takasin.

PUUROMUFFINSSIT:

( C = 2,4dl)



KULHO1:
0,5C voisulaa
1 omena, silputtuna
2 kananmunaa
1C (ruis)puuroa
0,5C pähkinärouhetta/ siemeniä/ rusinoita, your call!
1tl vaniljauutetta

KULHO2:
1C jauhoja
0,5C fariinisokeria
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia

Lisää ykköskulhossa sekoitetut jutut kakkoseen ja kääntele sekaisin. Muista, että mitä vähemmän veivaat, sen kuohkeammat muffinssit saat!
Täytä 9 amerikan muffinssivuokaa 2/3 täyteen ja paistele 200-asteessa 15 minuuttia.
(jos haluat, voit voidella lämpimät muffinssit voisulalla ja dipata kaneli-sokerissa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti