Shrikand on oikeastaan Intialainen jälkiruoka, mutta vähän sokerin määrää vähentämällä se toimii Suomalaiseen makuun aamiaisellakin. Halusin kokeilla siihen tulevan jogurtin tekoa itse ja hyvin onnistui. Tosin eipä se paljoa älyä tai taitoa vaatinukaan..
ITSETEHTY JOGURTTI:
1l maitoa
2dl maustamatonta jogurttia
(2rkl maitojauhetta)
Kiehauta maito kattilassa ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Sekoita mukaan jogurtti (ja maitojauhe, jos haluat paksumpaa jogurttia. Ei siis pakollinen vaihe.)
Jätä 50-asteiseen uuniin yöksi, about 6h. Jäähdytä jääkaapissa.
SHRIKANDIIN: (1annos)
2dl itsetehtyä jogurttia
1rkl sokeria
1rkl pistaasipähkinärouhetta
ripaus kaardemummaa
Sekoita vaan mausteet jogurtin joukkoon ja laita jääkaappiin makustumaan.
Tuhoo omien lemppareitten kanssa. Omani peitin vadelmilla ja cashewpähkinöiden jämillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti