maanantaina

MASCARPONEPANNUKAKKU



Vapaapäivä ja tarkoitus oli paistaa pannareita. (Mikä on oikea nimi, kun jenkkityylisiä 'pancakesejä' ei voi oikeen letuiksikaan kutsua?) No jokatapauksessa valmisteluvaiheessa alkoikin laiskottaa ja päätin kokeilla mitä tästä ohjeesta tulisi, jos sen duunais pannukakku-tyyliin uunissa. Pääsin huomattavasti helpommalla ja lopputulos oli -oih- erittäin hyvä!

MASCARPONE-PANNUKAKKU PIIRAKKAVUOASSA:

2/3 purkillista mascarponea
2dl maitoa
1dl sokeria
1 kananmuna
0,5dl voisulaa
2dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
vaahterasiirappia

Sekoitin ensin mascarponen, maidon, sokerin, voin ja kananmunat. Mukaan vispasin jauhot ja leivinjauheen. Kaadoin taikinan voideltuun piirakkavuokaan, valutin pinnalle vaahterasiirappia ja heitin 200-asteiseen uuniin 30 minuutiksi.
Loput mascarponet yhdistin mustikkahillon kanssa, joka oli mainio lisä pannarin kanssa eikä jäänyt turhaan mascarponepurkki kierimään jääkaappiin.


(ooh mikä värien sinfonia!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti