Tämä syntyi vähän sillä perinteisellä 'mitä-kaapista-löytyy' tyylillä. Ja tuhannen kiireessä! Toimii ja toimii ihanasti myöhäisellä sunnuntai-aamiaisella kahvin kanssa!
SIPULIPIIRAKKA:
-Piirakkapohja.
400g sipulisilppua
2 valkosipulin kynttä
200g creme fraicheä
1 kananmuna
80g parmesanlastuja
ruohosipulia, mustapippuria, yrttisuolaa makuhermojen mukaan.
--Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Esipaista sitä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Pehmennä pannulla sipulit ja valkosipuli ja kippaa ne esipaistetun pohjan päälle. Sotke sekaisin loput ingredientit ja lataa ne sipulien päälle. (tässä vaiheessa sorkin vielä koko komeutta vähän sekasin, jotta creme fraiche-mömmö sekoittui kunnolla sipulien kanssa.) Sitten uuniin vielä n.20-25 minuuttia.
Parhaalta maistuu seuraavana päivänä, yön yli jääkaapissa muhineena, hyvässä seurassa, hyvän kahvin kaverina. Omnomnom.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti