perjantaina

FRENCH TOAST CASSEROLE

Ranskalainen paahtoleipä vuokaruoka :D
Etsin reseptejä yleensä Englantilaisilta sivustoilta ja noita nimiä on välillä vähän turhan vaikeeta alkaa Suomentaan. No, jokatapauksessa. Helppo ja nopea ohje, johon käyttää mummokahveilta jämiksi jääneet pullapalat tai vaikka ranskanleipä, eikä tarvii päivystää hellan ääressä. Nopeiten saat tästä aamiaisen, kun teet koko homman illalla valmiiksi jääkaappiin ja aamulla vaan heität uuniin siksi aikaa, kun hoidat aamutoimia ja annat kahvin tippua. Herrrrkkua tuoreiden marjojen kanssa!

Ohjeeseen olkaa hyvä:n.400g pullaa/ranskanleipää
4 munankeltuaista
4.5dl kerman ja maidon sekoitusta
hujaus vaniljauutetta
0.5-1dl sokeria (riippuu käytätkö makeaa pullaa vai happamampaa leipää)
2tl kanelia
(ripaus suolaa, itse unohdin)

Kuutioi pulla 'sopivankokoisiksi' paloiksi. Sekoita muut aineet keskenään, kaada pullapalojen päälle niin, että jokainen pala imee nestettä. Kaada esim. leivinpaperilla vuorattuun irtopahjavuokaan. (saat kauniimmin tarjolle, mutta voit toki tehdä mihin vaan uuninkestävään astiaan)
Anna vuoan lepäillä sen aikaa, kun uuni lämpeää 175-asteeseen.
Vuoka uuniin, 25-30 minuuttia.
Tarjoile marjojen ja vaahterasiirapin kanssa. Ah, perjantai-vapaapäivien autuutta..(edit: tässäkin mahdollisimman kuivaksi könähtänyt hiilariosuus on kaikkein toimivin! Kovin tuoreesta tavarasta tehtynä lopputulos on aika sellanen löysän kuminen..)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti