BANAANIPÄHKINÄVOHVELIT:

2dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
1rkl sokeria
ripaus suolaa
1/4tl soodaa
1tl kanelia
ihan ministi muskottipähkinää
1 iso kananmuna (tai 2pientä)
100g voisulaa
1,5dl piimää
1tl vaniljauutetta tai 1 vaniljatangon siemenet
1 ISO kypsä banaani, karkeesti muussattuna
80g pekaanipähkinöitä rouhittuna
Yhdistä listan ekat seitsemän ainetta. Toisessa kulhossa yhdistä kananmunat, voi, piimä ja vanilja. Lisää banaani. Sekoita märät aineet kuiviin, sekoita iisisti sekasin, mutta älä yliveivaa taikinaa, se saa jäädä möykkyiseksi.
Paistele vohveleita ja tarjoile kuumana suoraan raudasta lempparilisukkeiden kanssa. Tällä oli vaahterasiirappia, ekstrapähkinöitä ja tuoreita banaaniviipaleita.
vink.vink.
-Jotta vohveleiden rapeus säilyisi, älä pinoa niitä päällekkäin, vaan mielummin heitä vaikka ritilän päälle odottelemaan.
-Kannattaa nähdä vaivaa ja tuplata reseptin aineet, pakastaa loput mitä ei tule syödyksi. Seuraavana aamuna on ihana vaan heittää vohvelit suoraan pakastimesta leivänpaahtimen kautta naamariin. Raps-raps-rapeita kun mitkäkin ja saan nauttia vohveliaamiaisen ilman vaivaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti