sunnuntai

KESÄKURPITSALEIPÄ

Sen suurempia selittelemättä,
KESÄKURPITSALEIPÄ:



1 kesäkurpitsa
1 dl saksanpähkinöitä
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
0,5 dl maustamatonta jugurttia
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl voisulaa


Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.

-Raasta kesäkurpitsa ja puristele raasteesta nesteet pois.
-Rouhi saksanpähkinöitä vähän, älä kuitenkaan turhan pieneksi muruksi.
-Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, sooda ja suola ja lisää pähkinät.
-Sekoita toisessa kulhossa jugurtti, kananmunat, sokeri ja öljy. Yhdistä kuivat ja märät aineet - sekoita vain sen verran että ne menevät sekaisin, älä enempää. Kääntele joukkoon kesäkurpitsaraaste.
-Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa n. 50-55 minuuttia. Loppuvaiheilla voi olla tarpeen heittää folio vuoan päälle, ettei kuori pääse liian tummaksi..

In-My-Opinion tää on parempaa kunnolla jäähtyneenä, ja maku vaan paranee vanhetessaan. Kesäkurpitsa tekee tästä ihanan kosteaa, eikä mitään päällisiä edes tarvitse, mutta voi ja pieni juustosiivu ei missään nimessä vie maulta oikeutta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti