keskiviikkona

MEXICAN CHOCOLATE BROWNIES

Tajusin illalla, etten oo kai koskaan tehnyt itse brownieseja! En ainakaan muista.
Halusin tehdä jotain ihanaa aamuksi kaapista löytyvistä aineista ja päädyin tähän. Chili antaa kivaa potkua ja suklaa mehevyyttä! Jääkaapissa muhineena aamukahvin kanssa, ouuujeah!
Laiska kun olen, en jaksa kääntää määriä deseiksi. Ota siis kahvikuppi, joka on vetoisuudeltaan 2,4dl ja homma toimii. K on siis kuppia ja kuppi 2,4 desiä!

MEXICAN CHOCOLATE BROWNIES:



1/4 K maitoa
1/4 K suklaarouhetta
1.5 K jauhoja
1/2 K kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa
1/4 tl kanelia
1/4 tl chilijauhetta
1 K sokeria
6 Rkl voita
0.5 tl vaniljauutetta
2 kananmunaa

Lämmitä maito kattilassa (mutta älä kiehauta) ja lisää suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi. (tämän voi duunata vaikka mikrossa, kuten itse tein.)
Sekoita jauhot, kaakao, leivinjauhe, suola, kaneli ja chili. Toisessa kulhossa sekoita sähkövatkaimella yhteen sokeri, kananmunat, voi ja vaniljauute.
Sekoita suklaamaito kosteisiin juttuihin ja lisää jauhoseos, sekoita just-ja-just tasaiseksi. Kaada voideltuun n. 23x30cm vuokaan, paista 175-asteessa about 20-25 min. Piirakka on kypsä, kun puisella tikulla tökättäessä tikkuun ei jää taikinaa.

Koristeeksi käy pelkkä tomusokeri, mutta itse halusin vähän enemmän suklaisen version ja sulatin n. 100g Fazerin Maya-suklaata + kaksi ruokalusikallista voita yhteen, levitin mömmön piirakan päälle ja heitin vielä nomparellipurkin jämät päälle.

Sweeeeeeet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti