maanantaina

PAAHDETTU VALKOSIPULI-RISOTTO

Parasta risottoa, mitä oon koskaan syönyt - ja nyt lasketaan mukaan ravintolatkin!
Siis mä en osaa sanoa mitään, koska mikään ei oo tarpeeksi hyvin sanottu kuvaillakseen tän ruoan makua. Kaikki neljä syöjää kävi kuumana ja nyhti reseptiä itselleen.
Very simple, very elegant!

ROASTED GARLIC RISOTTO:
(neljälle)
( C = 2.5dl )



1 kokonainen valkosipuli paahdettuna ja muussattuna (Ohje lopussa)
4 C kiehuvaa VETTÄ (ei siis mitn kasvisliemiä tms.)
2 rkl voita
1 iso makea sipuli, pilkottuna
1 C Arborio-riisiä
1/2 C kuivaa valkoviiniä
1/4 C parmesan-raastetta
2 rkl pienittyä tuoretta persiljaa
Suolaa ja pippuria

Sulata voi kattilassa keskilämmöllä ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää riisi ja sekoittele kunnes se alkaa "ruskistumaan". Lisää viini, sekoittele ja ala lisäilemään kuumaa vettä kupillinen kerrallaan kun viini on imeytynyt riisiin. Mitä enemmän jaksaa risottoa hämmennellä, sen 'kermaisempaa' ja ihanampaa siitä tulee. Kun vesi alkaa lähennellä loppuaan, kannattaa olla tarkkana ja testailla riisien kypsyyttä. Mikä onkaan ällöttävämpää, kun soseeksi mennyt risotto! (mulla meni about 20 minuuttia)
Kun riisit on sopivassa kypsyydessä, kippaa sekaan möyhennetty valkosipuli, juustoraaste ja persiljasilppu. Sekoita ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan, mutta koita olla maltillinen, koska muuten peität sen ihanan paahdetun valkosipulin maun.
Tarjoa heti äläkä puhu hyvännäkösille pojille pariin päivään! Tai ainakaan älä hönkäile niitä päin :)

PAAHDETTU VALKOSIPULI:



Leikkaa valkosipulista hattu pois. Lorottele päälle oliiviöljyä ja vähän suolaa ja pippuria.
Sulje sipuli folionyyttiin ja paahda 180-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.
Kun se on pikkasen jäähtynyt, purista se "liha" ulos kuorista ja muussaa. Done!
- näitä kannattaa paahtaa samalla kertaa muutamia ja tehdä vaikka tuorejuustoa tahi maustevoita! Tai vetää vaikka lusikalla napaan sellasenaan, niin hyvää se on!

5 kommenttia:

  1. Moi. Tulin vaan kertomaan, että oon tehny tätä risottoa nyt kahdesti: kerran karitsan ja kerran hirvipaistin kaveriks. Kiitos sulle, meitsi tunnetaan nykysin risottomestarina!

    VastaaPoista
  2. Oooh, kiitoksia että tulit - sait mun maailman kettumaisimman sunnuntain paremmaks! Toi on kyllä parasta risottoa evör, mitä oon itsekkään tehnyt.

    VastaaPoista
  3. Oho, se on jäänyt näköjään mainitsematta. C on cup ja tässä tilanteessa siis 2,5dl.

    VastaaPoista
  4. Tämä on mahtava resepti. Tätä olen tehnyt siitä lähtien kun näin reseptin, sopii lapsista vaareiheihin ja mummmeihin. On tehty myös metsästysreissuilla niin maastossa kuin mökeillä. Juuri tein jouluaterialle.

    VastaaPoista