maanantaina

JOGURTTIVOHVELIT JA MUSTIKKAVOI

Vohvelit - 7
Mustikkavoi - 10+ KOKEILE VAIKKA!



MUSTIKKAVOI:

2dl mustikoita
1rkl sokeria
1rkl sitruunanmehua
100g voita

Kuumenna kattilassa mustikat, sokeri ja sitruunanmehu. Anna kiehua miedolla lämmöllä about 5 minuuttia, kunnes seos on siirappimaista. Jäähdytä täysin kylmäksi.
Vispaa voi pehmeäksi, kippaa kylmä mustikkasiirappi joukkoon. Kääntele sekaisin ja säilö jääkaapissa.

JOGURTTIVOHVELIT:

2,4dl maitoa
2,4dl vaniljajogurttia
2 kananmunaa
4,8dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa
rimpsaus suolaa

Sekoita yhteen maito, jogurtti ja kananmunat. Yhdistä kaikki kuivat aineet ja sekoita ne jogurttiseokseen.
Tao, kun vohvelirauta on kuuma. Nauti mustikkavoin kanssa! Yumster.



1. Paa maltillisesti taikinaa rautaan, se totisesti turpoaa!!
2. Ekat onnistuu hyvin harvoin, älä lannistu.
3. Jos haluut vohveleiden pysyvän rapeina, älä pinoa niitä päällekkäin.

2 kommenttia:

  1. Oih, mustikkavoi kuulostaa niin jännältä että on varmaan pakko kokeilla! Ja mikäs sen parempi syy yrittää kaivella vohvelirauta jostain muuttojemmasta taas esiin :)

    VastaaPoista
  2. Joo-o, kaivele!!
    Siitä saattoi tulla mun oma favorite 'lisäke'!

    VastaaPoista