lauantaina

NEW YORK STYLE COFFEE CAKE

Aamiaiseksi, Fo' real??
Noin karkeesti pyöristettynä puoli kiloa sokeria ja saman verran voita, Go Americans!
Päivittelin kai joskus aiemminkin sitä, etten ihmettele lainkaan Amerikkalaisten ylipaino-ongelmia ja tän 'aamiaisen' jälkeen en ihmettele yhtään vähempää.
No joo, mitä mä toisaalta kitisen - itsehhän mä päätin tehdä ekan 'breakfast coffeekakkuni' New Yorkilaisittain. Olishan se pitänyt arvata..

KAIKKEA MUUTAKUIN AAMIAIS -'KAKKU':



Kuumenna uuni 170 asteeseen. Voitele iso (vähintään about 30x30cm) leivontavuoka.

starttaa tekemällä muruseos:

1C fariinisokeria
0.5C tavallista sokeria
0.5tl suolaa
1tl kanelia
1C voisulaa
2.5C jauhoja

Yhdistä sokerit, suola ja kaneli. Lisää voisula ja lopuksi jauhot. Levitä seos leivinpaperin päälle ja jätä "kuivumaan" kakkupohjan teon ajaksi.

Kakkupohja:

2.5C jauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
0.5tl suolaa
150g voita
1.5C sokeria (en kyllä laittais niin paljoa!)
2 kananmunaa
300g kermaviiliä
1tl vaniljauutetta


Yhdistä jauho, leivinjauhe, sooda ja suola. Toisessa kulhossa vaahdota voi. lisää sokeri ja jatka vaahdottamista. Lisää kananmunat yksitellen niin, että ne sekoittuu joukkoon tasaisesti. Seuraavaksi sekaan kermaviili ja vaniljauute ja lopuksi jauhot, mutta ne vaan varovasti käännellen, eli älä enää sähkövispaa tässä jauhovaiheessa.
Kumoa kakkupohja vuokaan. Ota kourallinen muruseosta ja purista käsi nyrkkiin. ("the topping should hold together")
"Riko" muruseosta tasaisesti kakkupohjan päälle nyrkillinen kerrallaan ja kyllä - sitä tulee aivan törkeen paljon!

Paista uunissa about 50 minuuttia, anna jäähtyä puolisen tuntia ja (terveisiä hammaspeikoille) tunne se sokerinrouske hampaissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti