torstaina

PINAATTIPIIRAKKA

Ystävänpäiväbrunssilla syötiin myös pinaattipiirakkaa. Tosin ilman pohjaa, koska osa 'meistä' karppaa. Karppiversioon tuli tästä ohjeesta poiketen yksi egu lisää, muuten samoilla mentiin..

PINAATTIPIIRAKKA:



Pohja:

1.5dl vettä
3/4 tl suolaa
2 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl ruokaöljyä

Sekoita kylmä vesi ja muut pohja-ainekset nopeasti taikinaksi. Painele taikina piirasvuokaan ja nosta jääkaappiin odottamaan.

Täyte:

100g tuorejuustoa (valkosipuli)
0.8dl maitoa
3 kananmunaa
2pss pakastepinaattia, sulatettuna ja valutettuna
1.5dl mieleistäsi juustoraastetta
1dl parmesan-juustoa
5 kevätsipulia, kuutioituna
suolaa, pippuria ja muskottipähkinää

Notkista tuorejuusto maidon kanssa, lisää kananmunat ja sekoita kunnolla. Lisää loput aineet ja kaada täyte piirakkapohjan päälle. Heitä vuoka uuniin 25-minuutiksi ja anna jäähtyä about 10 minuuttia, ennen kun käyt kimppuun.

2 kommenttia:

  1. Moi. Testasin ja täyte oli ihan jees mutta pohja AIVAN KAMALAA! Tosin olishan se pitänyt tajuta jo tekovaiheessa ettei sokeri VOI sopia tällaiseen piirakkaan... pilalle meni, mutta olipahan vierailla näkemisen arvoiset ilmeet :D Ouch :/

    VastaaPoista
  2. Aaaaaargh, ANTEEKSI.
    Oon jostain aivan käsittämättömästä syystä näköjään kirjoittanut väärän pohjan ohjeen! Tehtiin itse tää versio tosiaan muistaakseni pohjatta, joten oon tosiaan ihan huolella sitten sekoillut.
    Voi apua, anteeks aivan tuhannesti!!
    Virhe on nyt korjattu, kiitos sun!

    VastaaPoista