lauantaina

KUKKAROONILAATIKKO

Luit oikein!
Mun uuniin ei enää pääse perinteinen makaroonilaatikko, kiitos ja aamen.
(psst, pitäis varmaan alkaa harrastaa sitä, että kuvaa ruoat vasta kun kaikki oheishärpäkkeetkin on lautasella (lue: kaikki vihreä sun muu värikäs), tulis varmaan skidist houkuttelevampia kuvia.)
Tässä siis kuiten äärimmäisen epäaneemisen makuinen, mutta aneemisen näköinen lauantailaatikko!

KUKKAROONILAATIKKO JA SINSUPPI:



1 pieni kukkakaali
1 pieni sipuli
2 dl makaronia
2 kananmunaa
n. 3dl kermamaitoa tai maitoa
yrttisuolaa ja valkopippuria
auringonkukansiemeniä
juustoraastetta ( kaks kourallista? )

3tl sinappia ( Dijon O ygöne! )
1prk (kevyt, hah) -ranskankermaa
1 valkosipulinkynsi

Sotke yhteen sinappi, ranskankerma ja murskattu valkosipulinkynsi ja paa jääkaappiin ihmettelemään.

Jauha kukkakaali ja sipuli blenderissä pieneksi muruksi. Keitä makaroonit semikypsiksi.
Yhdistä edelliset ja iso kourallinen juustoraastetta ja siemenet. Sekoita joukkoon kermamaito, johon on vispattu kananmunat ja reippaasti mausteita. Kaada uunivuokaan, kuorruta lopulla juustoraasteella ja paista 200-asteessa ehkä 40 minuuttia.

Kukkaroonilaatikkoa lautaselle, sinsuppia päälle. Suuhun, vatsaan ja silleen..
Ps. Ruoan nimesi yhdessä allekirjoittanut -lähemmäs 30v. ja Roope 7v. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti