Sain Ruotsiin lähteviä yökyläilijöitä keski-Suomesta ja niille duunattiin tuhti brunssi, jotta rahat riittää alkoholiin ja nuuskaan, eikä mee niihin Viikkarin ylihinnoteltuihin pullamömmösämpylöihin. ( joita ne kuitenkin laskujurripäissään käy sieltä kahvilasta yöllä poistamassa :D )
No kuitenkin, tähän settiin kuului pitkään haudutettu uuniriisipuuro, basic suolaset leipähärpäkkeet ja ihania aivan ylirapeita vohveleita (joiden teko aloitetaan jo edellisenä iltana) kermavaahdon kanssa, oooohnamnam. Tässä heidän teko-ohje:
BANAANI&ROMMI-VOHVELIT:
1tl kuivahiivaa
2C jauhoja
2rkl sokeria
1/2tl suolaa
100g voisulaa
1.5C maitoa
0.5C rommia
1 banaani muussattuna
2 kananmunaa eroteltuna
ILLALLA:
Yhdistä jauhot, hiiva, sokeri ja suola. Sotke sekaan jäähtynyt voisula. Yhdistä maito ja rommi, lämmitä se kädenlämpöiseksi ja sekoita voi-jauho-seokseen. Peitä kulho elmukelmulla ja jätä yöksi huoneenlämpöön.
AAMULLA:
Lisää taikinaan kananmunan keltuaiset ja muussattu banaani. Vispaa valkuaiset vaahdoksi ja yhdistä varovasti sekaan ja ala paistelemaan vohveleita. Duunaa kermavaahto ja nauti rapeudesta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti