tiistaina

VOIMAPUURO!

Tyhmä kevätflunssa vie mua 6-0. Keittiössä jaksaa seistä just tasan ei lainkaan, mutta aamiaisesta ei tingitä. Varsinkaan jos se on kuuman (rommilla terästetyn) mustaherukkamehun lisäksi ainoa asia, mitä jaksaa vetää kurkustaan alas.
Kananmuna puurossa - Sä aattelet, että yök, mutta nounou, kyllä se toimii!

VOIMAPUURO:
kahdelle



7,5dl vettä
2,5dl ruisjauhoja
ripaus suolaa

2 kananmunaa
4 kuutiota pakastepinaattia (Rainbown kuutiot on jättimäisiä! Pienempiä voi laittaa enemmänkin)

Tee puuro, eli vispaa ruisjauhot kiehuvaan veteen, mausta suolalla. Hauduta puuro miedolla lämmöllä kypsäksi, välillä sekoitellen. Tähän menee about tunti.
Duunaa uppomunat -tai- keitä ne silleen, että keltuainen jää löysäksi ja sulata pinaatti.
Ei sen hankalampaa :)

Vielä enemmän protskupotkua saa lisäämällä mukaan raejuustoa, joka allekirjoittaneen mielestä sopii puuron kanssa superhyvin!

VOIMAPUURO VOL2:



Sama homma, kun edellisessä, mutta pinaatin tilalla raastettua Cheddar-juustoa ja puuro on laiskasti ihan vaan ruishiutaleista tehtyä.

3 kommenttia:

  1. Hei johanna, ottaisitko yhteyttä olotila(at)yle.fi, meillä olisi mukavia uutisia, t Ulla : )

    VastaaPoista
  2. Olen jo pitkään miettinyt, että puuro pitäis osata tuunata jotenkin näin. Omat kokeilut on vaan menneet enemmän tai vähemmän pieleen. Mm. lihaliemeen keitetty kaurapuuro oli aivan kamalaa.

    Nyt kun löysin tämän reseptin, niin oli pakko heti kokeilla. Kananmunat oli tosin sen verran vanhoja jo, että en alkanut uppomunia yrittämään, pannulle vaan. Eikä mulla ollut pinaattiakaan, mutta korvasin sen palvikinkulla (luonnollisesti). Ja silti, hyvin toimi! Ei yhtään nou nou. Tää on ihan tosi hyvä aamupala.

    VastaaPoista
  3. Tän hetken oma supersuosikki on sekasin raejuustoa, pinaattia ja aromisuolaa - sitä puuron päälle ja kruunuks vielä kananmuna ihan sama miten, kunhan keltuainen on löysä! Järjettömän hyvä kombo, kantsii tyyppaa!!

    VastaaPoista