tiistaina

SPURGULEIPÄ (siis olutleipä)

Jos sä haluut nauttia bisseä salaa heti aamusta, piilota se leipään. Oma leipä on tosi spurgu, koska Lapinkullan parasta ennen -päiväys oli jo reippaasti viimevuoden puolella!
Superhelppo, superyksinkertainen ja makukin on aika super! Tajuttoman rapee kuori ja ihanan pehmeä sisältö (on yhtäkuin) erittäin positiivinen yllätys!!

SPURGULEIPÄ:



2.3dl kaljaa
1.5C jauhoja
1.5tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1 rkl sokeria
auringonkukansiemeniä ja juustoraastetta

Sekoita kalja kuiviin aineksiin ja levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille about 3cm paksuiseksi. Ripottele pintaan hyväksi arvioimasi määrä siemeniä ja juustoraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Ihan täydellistä tomaattikeiton kyljessä!


Pienenä isillä oli 'tapana' heittää saunassa aina vähän kaljaa kiukaalle meidän lasten pyynnöstä, koska siitä tuli meidän mielestä niin hyvä tuoksu. Tuli ihan ne ajat mieleen, kun avasin uunin! Spurguleipää ja lapsuusmuistoja siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti