sunnuntaina

AVAINPIIRAKKA

Siis tapaus Key Lime Pie VS. Johanna, joka luulee ymmärtävänsä Ruotsia näköjään hhippasen paremmin kun oikeasti osaakaan. Seuraa pieni pohjustus. Kuivakaappia tonkiessani löysin tölkin kondensoitua maitoa, jonka olemassaolon olin täysin unohtanut. Niin hyvää kun Banoffee onkin, en halunnut duunaa mitään yyberdyyber-äklömakeeta, joten päätin tölkin reunaa lukiessani tarttua tuohon Jenkki-ihmeeseen: Key Lime Piehen. Ruotsinkieliseen ohjeeseen! Huom. Rrruotsinkieliseen!! Joojoo, ai neljä ägguloria? Joojoo, eli neljä kanamunaa, just! Ja tuumasta toimeen. Ai vartti uunissa, ok. -vartin päästä- Täähän on ihan löysää vielä. Noh, pakko lähteä tai myöhästyn leffasta. Jätän sen partsille, ehkä sen kuuluu hyytyä, enhän mä oo koskaan ennen tehnyt mitään kondensoidusta maidosta..
-Viiden tunnin päästä- Mitä paskaa? Yhtä löysää? Ja eikun tölkki roskiksesta ja Suomi-Ruotsi-sanakirja käteen. ÄggULOR on hitto munankeltuainen ja minähän vispasin sinne neljä kokonaista kananmunaa, valkuaisineen. Eikun homma takasin uuniin ja emmänyt tiedä..? Jos skidisti palaneita reunoja ei oteta huomioon, oli tää hyvää! Lime olis varmaan maistunut enemmän, jos ylimääräistä KANANMUNANESTETTÄ olis ollut vähemmän.. Jaan teille ohjeen kuten Ruotsalainen olisi sen tehnyt :) Tosin päälle tuleva mömmö on oma lisäsovellus, jotta sain käytettyä parasta ennen -päiväyksen ohittaneen smetanan ja tomusokerin loput. Ainakin sen mömmön herkullisuudesta voin mennä takuuseen.

KEY LIME PIE:


Laita uuni lämpeämään 175-asteeseen.
300g Digestive-keksejä
100g Voisulaa
1tl Kanelia
1tl Vaniljasokeria
-Rouhi keksit, sotke voin ja mausteiden kanssa, painele n.22 senttisen vuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunissa 5minuuttia ja anna jäähtyä. Laske uunin lämpö 150-asteeseen.

1tlk Kondensoitua maitoa
4 munanKELTUAISTA
1dl Limen mehua
-Vispaa nämä hyvin sekasin. Kaada vähän jäähtyneen pohjan päälle ja paista uunissa 15 minuuttia.
Anna jääkaapin hoivata piirakkaa vähintään kolme tuntia.

Sekoita yhteen
1prk Smetanaa
2rkl Tomusokeria
1rkl Limen kuorta raastettuna + vähän mehua
-Kaada tämä komeus piirakan päälle ja homma on valmis.

Voisin tehdä myöhäisen uudenvuodenlupauksen - olla häsläämättä keittiössä!
Ja seuraavan kerran laitan itsekkin ne neljä munanKELTUAISTA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti