tiistaina

PARAS TOMAATTIKEITTO!

Tykkään hulluna Saarioisen Toscanalaisesta tomaattikeitosta ja takakannen ainesosia mukaillen duunasin home made version. Tuli kyllä lähes yhtä hyvää! Tai ehkä yhtä hyvää. Tai ainakin niin hyvää, etten enää osta valmiskeittoa vaan teen aina itse ja näin:

TOSCANAN TOMAATTIKEITTO:



1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
öljyä kuullottamiseen
2 purkkia tomaattimurskaa
0,8 L kasvislientä
vajaa 1rkl fariinisokeria
suolaa, mustapippuria, persiljaa, oreganoa, rosmariinia
2 dl kuohukermaa

Silppua kattilaan sipulit ja kuullota niitä hetki öljyssä. Lisää tomaattimurska, kasvisliemi ja mausteet ja keitä miedolla lämmöllä niin kauan kun jaksat. Puoli tuntia riittää, pidempi aika ei lainkaan haittaa. Soseuta, lisää mausteet ja kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Lisäksi paahdettua vaaleeta leipää ja ääntä kohden!

En laita mitn tarkkoja mittoja mausteille, koska kaikilla on omat mieltymyksensä. Parhaaseen lopputulokseen pääsee maistelemalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti