torstaina

NAURISPUURO

Sen jälkeen, kun onnistuu tyrimään kaksi tuntia hartaudella kohotetut ohrasämpylät, yli neljä tuntia jääkaapissa (muka)jähmettyneen juustokakun, muutamat kohokkaat ja lista jatkuu, jatkuu, jatkuu..., on kai järkevintä pysyä jossain äärimmäisen simppelissä.
Kostaakohan joku kokkikarma mulle nyt sen, että hylkäsin hellan toviksi ja hassasin rahani kaupan ylihinnoteltuihin leipiin vai mikähän ***** tässä mättää.. Buu.

NAURISPUURO:200 g nauriita
6 dl vettä
suolaa keitinveteen
1 dl ohrajauhoja

Keitä nauriit kypsiksi, ota keitinvesi talteen ja soseuta. Kippaa vesi takas kattilaan ja anna kuumeta. Lisää ohrajauhot ja keittele hilijalleen about 45 minuuttia välillä sekoitellen.
Voisilmä ja se on sitten siinä.

3 kommenttia:

 1. Hei, mä kokeilin tätä ja oli tosi kivaa vaihtelua normaalipuuroihin, joita keittelen usein. Voisilmä tosiaan on ihan pakollinen lisä tämän kanssa. Kiitti vinkistä.
  Piia

  VastaaPoista
 2. Tämä on kyllä tosi jännä resepti, en olekaan moiseen aiemmin törmännyt! Nyt kun kaikki juurekset ovat parhaimmillaan ja halvimmillaan tätä voisikin yrittää saada kokeiltua.

  VastaaPoista
 3. Khyllä, itekkin oon miettinyt nyt syksyn tehdessä pelottavasti tuloa, että pitää koittaa mahdolllisimman monella eri juureksella. Suosittelen kyllä tyyppaan, oli nastaa vaihtelua!

  VastaaPoista