tiistaina

FUDGE. TAAS.

Families are like fudge.. mostly sweet with a few nuts!

Jos mä voittaisin lotossa, todennäkösesti kävisin ekana ostamassa Kampissa majailevan fudgekojun. Kilohinta on meinaan 29,90€ mikä on aivan tajuton hinta ja valitettavasti mä en vaan kykene käveleen siitä ohi ostamatta mitn.
Joten funk the fudgekoju, mää teen ite!Pari selvennystä. Tässä C = 2,5dl. Sekotin lusikalla eka maitoa ja tomusokeria sillai vähän ja kippasin 100g voita parissa palassa siihen päälle ja mikrotin siis kolme minuuttia. Sit hurautin sähkövatkaimella ( Kentsulla. Kenwood. Kentsu. Noloa? JOO! ) sekasin, lisäsin 'bout ruokalusikallisen vaniljauutetta ja vispasin pari minuuttia aika täysillä koko hommaa sekasin.
Paahdettuja, suolattuja maapähkinöitä rouhin ihan vähän ja kaadoin puolet leivinpaperilla vuoratun n. 20X20cm vuoan pohjalle, tasotin sokerimömmön päälle ja heitin vielä loput pähkinät päälle - kannattaa painaa niitä kiinni siihen liisteriin, jotta ne pysyy!
Pakastimeen, pari tuntia, paloiks ja joko suuhun tai purkkiin, tai ihan mihin vaan.( tässä taitaa olla syy miks puolet mun väännöistä epäonnistuu; suhraan epämääräisiä ohjeita ruutupaperille ilman selkeitä ohjeita ja vielä säädän niitä oman mielen mukaan/ mukaiseksi. Ei ehkä kannattais.. Mut tää onnistu! )

Kantsii varmaan säilyttää ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa, koska sen verran nää on kuitenkin sellasia murenevia. Mä vielä onnistun jokupäivä tekeen sellasta kovaa kamaa!
Ja hei tietä pitkin, mitä mainioin joululahjavinkki tämäkin!


Skidi lisäys vielä. Aiemmasta keksifudgesta poiketen näistä ei edes nouse tukka pystyyn, koska suolapähkinät superkivasti kompensoi sitä tomusokeria. Hampaat kyllä tippuu suusta, mutta ei se nyt ehkä niin haittaa..

4 kommenttia:

 1. Voi että, rakastan suolaisen ja makean yhdistelmiä. Tämä menee kokeiluun!
  Ja vielä on pakko vähän asian vierestä kehua sun käsialaa, todella hauska ja persoonallinen :)

  VastaaPoista
 2. Kutsutaan myös nimellä harakanvarpaat! :)

  VastaaPoista
 3. Pitääpä lähteä tomusokeriostoksille!
  Riin-a-

  VastaaPoista
 4. Aaayes, marsmars kuin olisit jo!
  Mun pitää mennä pian kans, koska olis ehkä pakko tyyppaa vielä kolmannet fudget; MAAPÄHKINÄVOISTA, läääh!

  VastaaPoista