maanantaina

PANOSTA AAMUUN, syö rahkamunkkeja!

Kiitos ja kumarrus Alabaman yliopisto! Nyt ne viimeisetkin huonon omantunnon rippeet kaloripommi-aamiaisen jälkeen pölähtivät savuna ilmaan! :

"Runsaasti rasvaa sisältävä aamiainen saattaa amerikkalaistutkimuksen mukaan olla aineenvaihdunnan kannalta terveellisin vaihtoehto.
Rasvassa tirisevä lautasellinen munia ja pekonia ei välttämättä olekaan niin turmiollinen tapa startata päivä.

Alabaman yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan tuhdin aamupalan syöminen voi auttaa torjumaan metabolista oireyhtymää.

Tutkimuksessa vertailtiin, kuinka erilaiset ateriat ja niiden nauttimisajat vaikuttivat aineenvaihduntaa. Hiirillä tehtyjen kokeiden mukaan rasvapitoisen aterian nauttiminen heti aamusta piti aineenvaihdunnan normaalina. Sen sijaan hiiret, jotka söivät hiilihydraattipitoisen aamiaisen ja nauttivat myöhemmin runsasrasvaisen aterian, lihoivat.

- Tutkimuksissa on tarkkailtu ruuan laatua ja määrää, mutta kukaan ei ole selvittänyt, vaikuttaako se mitä ja milloin syö painoon, sanoo tutkimusta johtanut tohtori Molly Bray Daily Mail -lehden mukaan.

Aamiainen ohjelmoi aineenvaihdunnan päiväksi

Tutkimuksen mukaan päivän ensimmäinen ateria ohjelmoi aineenvaihdunnan koko loppupäiväksi. Jos aamulla nauttii rasvapitoisen aterian, se käynnistää elimistön rasva-aineenvaihdunnan tehokkaasti. Lisäksi aineenvaihdunta sopeutui hyvin erilaiseen ravintoon.

Sen sijaan hiilihydraattipitoinen aamiainen käynnisti hiilihydraattiaineenvaihdunnan, mutta aineenvaihdunta ei näyttänyt myöhemmin päivällä enää sopeutuvan yhtä hyvin toisentyyppiseen ravintoon.

- Ihmiset syövät sekaruokaa. Tutkimuksemme näyttäisi osoittavan että aterian suuri rasvapitoisuus aamulla näyttäisi olevan hyvä asia, jos halutaan sopeutua tehokkaasti monipuolisiin aterioihin päivän aikana, selitti Bray. Hänen mukaansa tutkimuksen kokeet toistettiin eläimillä neljä kertaa.

Alabaman yliopiston tutkimus julkaisiin International Journal of Obesity -lehdessä."

TÄNÄ AAMUNA NÄIN:RAHKAMUNKKEIHIN
Tarvitset:
2 dl maitoa
1 prk maitorahkaa
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
1 muna
n. 10 dl vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia

Paistamiseen öljyä.

Kuumenna maito kiehuvaksi, lisää siihen rahka. Valmista tämän jälkeen kuin pullataikina. Kun olet muovaillut munkit pieniksi palloiksi, tarkista että palovaroitin toimii ja ala uppopaistelemaan!
Kierittele valmiit munkit sokerissa ja nauti kahvin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti