sunnuntaina

VANILJA DOMINO FUDGE

Kondensoidusta maidosta voi vallan mainiosti valmistaa muutakin, kun banoffeeta.
Ja koska kondensoidusta maidosta voi vallan mainiosti valmistaa muutakin, kun banoffeeta, mä valmistin fudgea ja nyt joudun valmistaa uudestaan, koska voihan räkä kun oli niin hyviä, että ne meni samantien. Ja mikä ihan parasta, tässä ohjeessa ei tarvii sellasta lämpömittaria!

VANILJADOMINOFUDGE:1 tölkki kondensoitua maitoa
180 g valkosuklaata
1.5 pötköä dominokeksejä
1 rkl vaniljauutetta tai mikä olis ollut vielä ihanampaa niin aito vaniljatanko!

Pieni suklaa ja dominot. Keksejä ei kantsii rouhia ihan muruiks, koska ah ne jumalaiset palat siellä seassa, tietkö!?
Kaada kondensoitu maito ja pienitty suklaa kattilaan ja lämmittele sen aikaa, että suklaa sulaa. Lisää vanilja (ellet käytä tankoa/siemeniä, jonka varmaan laitoit jo sekaan) ja lopuks keksimurska ja sekoita. Tasoita sellaseen about 25x25 cm vuokaan, johon oot asetellut folion pohjalle ja reunoille ja anna hetken jäähtyä ennenkun laitat pakastimeen pariks tunniksi.
Sitten ulos ja paloiks ja ääntä kohden.Ps. Ehkä vähän aikasta, mutta ihan mukava joululahjavinkki, jos lisää vaikka vähän piparimaustetta/ käyttää niitä ihania piparidominoita, joita on siinä uudessa juhlalajitelmaboksissa!

(itsehhän mä alotin jouluvalmistelut jo tässä pari viikkoa sitten, hahaha)

11 kommenttia:

 1. Tää on varmaan ihan törkeen hyvää!

  VastaaPoista
 2. Tääkin kokeiltu.. tosin olisi pitänyt ottaa vakavasti toi pakastamisvaihe, sillä puolen päivän jääkaapituksen jälkeen tavara oli niin tahmeaa että ei toivoakaan saada siitä siististi paloja :D. Mutta vieraat kehuivat!

  VastaaPoista
 3. Varmasti suussasulavaa :) Joulusta puheenollen, mietiskelen tässä just tarjoilua synttäreilleni ja melkoisen jouluiseksi näyttää menu muodostuvan vaikka lokakuuta eletään :D Mutta sitä tulin kertomaan, että blogissani on sulle tunnustus :)

  VastaaPoista
 4. Juu joku kyllä mätti omassakin kokeilussa, kun oli enempi liisteriä kun näppärästi leikattavaa (siis yli 3h pakastamisenkin jälkeen..), mutta oli kyllä maultaan ihan taivaallista! :) Ehkä seuraavalla kerralla jätän pakastimeen ihan yön yli asti!

  VastaaPoista
 5. Hmm, mitäs kummaa. Itelläni ei ollut mitään liisteriongelmia.
  Käytitkö sellasta valmista maitoa vai sellasta joka pitää itse keittää kasaan? Koska niitä myydään kahdenlaisia ja itelläni oli aika varmasti sellanen valmisversio. Josko siinä olis syy?

  VastaaPoista
 6. Tätä on pakko kokeilla ja ehkäpä teen joululahjaksikin :) Kauanko nämä muuten säilyvät. että kuinka aikaisin uskallan tehdä valmiiksi?

  VastaaPoista
 7. Ciao, sori on vastaaminen kestänyt.
  Siis mullahan nää ei kestänyt juuri hetkeäkään, joten sillai en tiedä, mutta jos sä pidät niitä viimehetkeen asti pakastimessa, niin eihän ne varmaan siellä mikskään mene.
  Eli mä ehkä uskaltaisin sanoa, että tee vaikka heti :)

  VastaaPoista
 8. Siis pitääkö kondensoitu maito keittää ensin kinuskiksi? Itse keitin ja koko hommata tulisi siis ruskea, eikä tuollainen kauniin valkoinen.

  VastaaPoista
 9. Se vähän riippuu siitä maidosta, kun niitä on kahdenlaista. Itse mä tein nämä sellaseen valmiiksi keitettyyn, eli ei tarvinnut.

  VastaaPoista
 10. Siis kondensoituun maitoon tehdään tämä, ei kinuskiin. Keitetty kondensoitu maitohan on kinuskia tiedoksi vaan tekijällekin :)

  VastaaPoista
 11. Kiitoksia selvennyksestä!
  En tiedä mitä ihmettä oon kirjoitellut, mutta totta - siis sellaisenaan, valuvana ja vaaleana käytetään, ei keitetä ensin paksuksi kinuskiksi!

  VastaaPoista