perjantaina

MUNAT KERMAHAUTEESSA

Vai miten sen nyt sanois?
Ohje yhteen pieneen vuokaan, eli yhdelle. Taskuslaskinta ei varmaan tarvii tuplatakseen, triplatakseen, tai edes sadastakseen.

YKSI KERMAINEN KANANMUNAVUOKA:



pienenpieni pallo voita vuoan voitelemiseen
1 kananmuna
2 rkl kermaa
suolaa, pippuria
1 tl parmesanraastetta

Paa uuni lämpeämään 150 asteeseen.
Voitele siis vuoka ja riko pohjalle kananmuna, varo ettei keltuainen hajoo.
Kaada päälle 2 rkl kermaa, mutta älä siihen keltuaiselle. Suolaa ja pippuroi mielen mukaan, rimpsi päälle parmesanjuusto ja paa uuniin sellaset 10-15 minuuttia.
Yksinkertaisuutta parhaimmillaan!

4 kommenttia:

  1. Minä oon tehnyt tällaisia kanssa välillä aamuisin, mutta pohjalle on tullut voissa paistettu purjoa. Variaatioita varmaan riittää. Mutta siis, tykkään kanssa.

    VastaaPoista
  2. Totta, variaatioita riittää! Mäkin oon heitellyt ties mitä pohjalle, mutta tää pelkistetty versio on kaikessa yksinkertaisuudessaan ja nopeudessaan kuitenkin ihan tosi jees. Lisäks hyvää paahdettua leipää, ei tarvii muuta!

    VastaaPoista
  3. Kokeiltu, ihan tällä reseptillä. Toimiva ja tykkään siitä että maut on selkeät ja raaka-aineiden omille mauille jää tilaa :)

    VastaaPoista
  4. Joo! Siksi mä viitsinkin kirjottaa esille näin yksinkertasen 'ohjeen', koska tykkäsin itse kanssa siitä, että kaikki vähät maistui yksittäin niin selkeesti.
    Yksinkertainen vaan on usein niin parasta!

    VastaaPoista