tiistaina

TROOPPINEN LEHTIKAALISMOOTHIE

Oon aika pitkälti hyppinyt yli jokaisen vihreän smoothien siinä luulossa ettei sellanen viherhömpötys vaan voi olla hyvää, mutta (eng.) kale on sellanen, johon törmää useessa ulkomaalaisessa ruokablogissa ja aikani aiheesta googletettuani mä vähänniinkun vakuutuin ja päätin heittää elämän terveelliseks.

Ja pakko mun on myöntää olleeni taas ennakkoluuloinen, koska ei se vihree maistunut! Silmät kiinni, niin voi kuvitella olevansa vieläkin kesässä, joka ihan tosi pelottavasti alkaa olla jo aika pitkälti loppusuoralla, byhyyyy!

Pelottavan ällöttävällä nimellä pilattu, mutta oikeesti herkullinen
TROOPPINEN LEHTIKAALISMOOTHIE:
( kahdelle )1 banaani
kunnon kourallinen lehtikaalia (lopussa faktaa!)
1,5 dl maitoa
ripaus kanelia
1 dl pakastettua ananasta
1 rkl vaniljauutetta
muutama jääkuutio

Anna blenderin hoitaa työnsä ja imase pirtelöpillillä!

Terveyspalvelut.comin kertomaa:

Lehtikaali on loistava vihannes ja varsinkin talvisin se on ehdoton vitamiininlähde ja sen syömisellä on paljon terveysvaikutuksia. Kun syö 100 grammaa lehtikaalia päivässä, niin jo 20 % päivän kuituannoksesta on täyttynyt. Lehtikaalista saa todella paljon kuitua ja siten vatsa pysyy kunnossa ja ruoansulatus toimii. Lehtikaali vahvistaa myös ihmisen vastustuskykyä, koska siinä on niin paljon antioksidantteja. Lehtikaalissa on antioksidantteja jopa enemmän kuin useimmissa marjoissa, tätä ei moni ihminen varmasti tiennytkään. Erityisen paljon lehtikaalissa on c-vitamiinia ja jos lehtikaalia syö vain 40 grammaa päivässä, niin päivän c-vitamiinitarve on tyydytetty. C-vitamiini vaikuttaa jänteiden ja nivelten kunnossa pysymiseen ja erityisesti jos kuntoilee rankasti, niin täytyy huolehtia päivittäisen c-vitamiinitarpeen täyttymisestä.

2 kommenttia:

  1. Kiitokset reseptistä! Tänään vihdoin sain kokeiltua tätä, kun aikaa sitten olin jo ottanut reseptin talteen. Hyvää oli! Nam!

    VastaaPoista
  2. Kivakivakiva. Aina kiva, jos muillekkin maistuu!

    VastaaPoista