tiistaina

PANNUKAKKU OMENALLA, CHEDDARILLA JA SALVIALLA

Moi!
Salvia on ihanaa.
Aiempiin omena-cheddar-pannareihin täysin rakastuneena, mutta nyt liian laiskana seisoon kuuman hellan äärellä, kävi näin;

O-S-C-PANNUKAKKU:
( 24 cm vuokaan, kuppi = 2.5dl )



2 rkl voita
2 rkl salviaa, pieneksi silputtuna
2 omenaa, kuutioina
1 rkl sokeria
---
3 kananmunaa
3/4 kuppia maitoa
3/4 kuppia jauhoja
1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 rkl salviaa, pieneksi silputtuna
3 dl cheddar-juustoa raasteena
1 rkl voita

Laita uuni lämpeemään vähän reilu 200- asteeseen.
Kuumenna voi paistinpannulla ja kypsennä siinä ensin salviaa 'bout minuutin verran, jonka jälkeen lisää omenakuutiot ja sokeri. Jatka kypsentämistä keskilämmöllä kymmenisen minuuttia siis niin, että omena on kunnolla pehmennyt. Sekoittele välillä.

Sillä aikaa kun omenat pehmenee, yhdistä kananmunat, maito, jauhot, suola ja sokeri. Vispaa sen verran hurjasti, ettei taikinaan jää suurempia klimppejä. Lisää reilu 2dl juustoraastetta ja paa sekasin. Loput juustosta tulee sitten myöhemmin.
Kun taikina on vispattu valmiiks, paa (pyöreään) vuokaan 1 rkl voita ja laita vuoka uuniin. Kun voi on sulanut ja kuplii kivasti, ota vuoka ulos, kaada siihen taikina ja paa takas uuniin n. 20 minuutiksi, tai kunnes korkeelle kiivenneet reunat on nätin ruskeet ja keskeltäkin koko homma hyytynyt. Se näyttää nyt about hassusti tältä:



Sitten pannari ulos uunista, omenatäyte ja se loppu juustoraaste pintaan (vai sanoisko kuoppaan?) ja takas uuniin vielä viideksi minuutiksi niin, että juusto sulaa nätisti pintaan.

omenatäyte ja juusto pinnalla, kas näin:


Verdict? Outo. Ei huono, mut outo. Mulla kyllä ne loput salviat päätyy pastaan, mutta jos tykkää silleen selkeesti suolasen ja makean yhdistelmästä, niin simmoselle tää vois toimia.

IME PANNUKAKKUU!

7 kommenttia:

  1. Hei täähän on ihan sairaan kiva blogi! Täällon molemmat peukut pystyssä ja suussa, ku kuola valuu. Selailin roimasti taaksepäin, enkä vielä löytäny reseptiä, jota en olis halunnu testata!

    VastaaPoista
  2. Ooh hurjan ihana kuulla , kiitokset! Maailman kurasin päivä takana ja kelasin ettei tätä piristä mikään, mutta piristipäs :)
    Nyt vaan hei reippahasti kokeilemaan kaikkea!

    VastaaPoista
  3. Hei älä oo kadonnu! Tuu takaisin! Maailman parhaat ohjeet täällä aamiaisaddiktille, vaikka mies suhtautu kyllä TODELLA epäilevästi siihen croissant-kokkelikranssiin. Ite söisin sitä vaikka aina, että oon ehkä snadisti velkaa siitä reseptistä. t. toinen Johanna / MarlaS samalta saarelta!

    VastaaPoista
  4. Huh, säikähdin jo pahemman kerran kun blogi oli lukittu(???!??). Nää reseptit on ihan tosi, tosi kivoja ja hyviä! Kiitos! :)
    t. Heidi

    VastaaPoista
  5. Voi teitä, kiitokset.
    Emmää ihan kadonnut ole - vähän sivuraiteilla vaan, mutta sanotaan nyt näin, että kunhan tässä elämä asettuu taas pikkasen enemmän paikoilleen, niin alkaa jauhot pölistä!

    VastaaPoista
  6. Ihana blogi! Kertakaikkisen herkullinen kirjoitustyyli ja silmittömiä mielitekoja herättäviä, mielenkiintoisia reseptejä! Blogin ulkoasu tyylikkään karu - sisältö mehevää ja runsasta. Kiitos :)

    VastaaPoista
  7. Voi että, tässähän vallan punastuu :)
    Kiitos sun mielipiteestä ja siitä, että toit sen esiin. Tuntuu aina yhtä hyvältä.
    Ruokaa on tehty, mutta hitto kun en saa aikaseks jakaa niitä tänne.. Otan itteeni niskasta lähiaikoina ja parannan tapani. Haluun lisää kehuja, hahah!

    VastaaPoista