Nyt - oi nyt - oon löytänyt aivan uuden elämyksen, jolla täyttää se tyhjä kuoppa sielussa aina silloin tällöin!
Sellasta vähän pähkinäistä, vähän makeahkoa, mutta kuitenkin ihanan suolaista.
Menee pitkä tovi ennenkun jatkan huolieni hukuttamista juusto-makarooni-härpäkkeisiin, maitorisottoihin tai ylijuustotettuihin kasvisgratiineihin. Ne totisesti toimii, mut tää toimii vielä paremmin!
Kuulostaa ehkä yyber-tylsältä, enkä varmaan kalasta tällä äänen ääntä, mutta kokeileppa pois. Ihan tosi. Kokeile ja mieti uudestaan onko tylsää :)
Menetän tällä siis haasteneitsyyteni marraskuun ruokahaasteessa.
PAAHDETTUA RUUSUKAALIA & VALKOSIPULIA, RUSKISTETTUA VOITA JA LÄJÄ GRANA PADANOA:
( yhdelle. kyllä - yhdelle, koska pahaan mieleen kuuluu vetää napa tiukaks! mutta okei, jos nyt kaks iskee haarukkansa samaan kulhoon )
( kuvassa vaan säälittäviä juustonmuruja, jotta se itse asiakin näkyis )
500g (pakaste) ruusukaalia
1 iso valkosipuli
50g voita
öljyä, ruususuolaa, mustapippuria
grana padano -juustoa raasteena
Kaada ruusukaalit uunipellille, lorota päälle kunnolla öljyä, kunnolla ruususuolaa ja maltillisesti mustapippuria.
Siivoa valkosipulin kynnet, paa ne folionyyttiin myöskin öljyn, suolan ja pippurin kanssa.
Paahda uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Vikaks kantsii vielä avaa se valkosipulinyytti, kääntää grillivastus päälle ja ottaa pintaan lähes musta väri. Älä käräytä kuitenkaan.
Tälläaikaa, kun uuni tekee tehtäväänsä, ruskista voita (VOITA, ei mitään margariinimömmöjä) paistinpannulla. Se alkaa sulattuaan vaahtoamaan, jonka jälkeen pikkuhiljaa ruskistumaan ja siitä tulee sellanen ihana vähän pähkinäinen tuoksu. Varo, ettet yliruskista sitä.
Mielummin skidist liian vähän, kun liian paljon.
Sitten vaan höyryävät kaalipallot ja valkosipuli sekasin ja siihen isoon, omaan lempparikulhoon. Kaada ruskistettu voi päälle ja junttaa iso kourallinen juustoraastetta päälle.
Syö, nauti ja haise äärettömän pahalle!
- Tää ruoka sitten huutaa seurakseen punaviiniä ja sitä ei tuu unohtaa missään nimessä!
- Pekonipyllyt heittää ehkä vielä käristettyä pekonia sekaan. En epäile, etteikö toimis, mutta faktatietoa en pysty antaa.
no ei kuulosta yhtään tylsätä.. ruusukaalitoimii aina
VastaaPoistaKyllä vain!
VastaaPoistaJoku nauroi ja väitti että kaupan lihaperunasoselaatikko toimii, mut se on vaan niin väärässä. Se ei tajuu!
meikäläinen tosin on aina vaan paistellu ruusukaalit ja valkosipulit pannulla (tai vaihtoehtoisesti vähän höyryttänyt ja paistellut sitten), mutta on toi varmasti noinkin ihan sai-raan hyvää! oijoi! myös feta (oikea sellanen) on oikein toimivaa ton kans.
VastaaPoistaNo varmasti toimii feta!
VastaaPoistaMäkin oon kiirepäissäni duunannut 'tätä' ihan vaan paistamalla, mutta kyllä se on sellanen homma, että paahtamalla paranee!! Esim. se maku mikä valkosipuliin tulee paahtamalla sitä uunissa on jtn niin taivaallista, ettei mitään järkeä! Ei pääse pelkällä paistamisella musta lähellekkään..