tiistaina

RIISIPIIRAKKA.

Mut hahaa, ei siis se pikkutyttöjen jumppatossu, vaan Toscanalainen riisikakku. Tai riisipiirakka, koska tein sen piirakkavuokaan.

On ollut pitkä hiljaisuus, motivaatio nollissa ja muutenkin on tullut panostettua hirveesti enemmän iltoihin, kun aamuihin. Tää piirakkakin valmistui yhtenä iltana, mutta riisipuuro vähän fiinimmin on maistunut nyt parina aamunakin vallan mainiosti!

ITALIALAINEN RIISIKAKKU:
( piirakkavuokaan )


( instagram-matskuu yök! )

Pohja:

300g (vehnä)jauhoja
150g sokeria
150g voita, huoneenlämpöistä
1 kananmuna
1tl leivinjauhetta
yhden appelsiinin kuori raastettuna
ihan ministi suolaa

Hiero muruisaksi yhteen jauhot, leivinjauhe, sokeri, suola, appelsiininkuori ja voi. Riko kananmunan rakenne ja lisää se edellisiin. Vaivaa taikinaks, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin odottelemaan.

Riisitäyte:

300g risottoriisiä
1l (täys)maitoa
yhden appelsiinin tai sitruunan kuori raastettuna
vaniljatangon siemenet
2 kananmunaa
6rkl (ruoko)sokeria

tomusokeria koristeluun

Keitä riisi vaniljalla ja appelsiinin-/ sitruunankuorella maustetussa maidossa kypsäksi. Miedolla lämmöllä, menee reilu puoli tuntia. Lisää sokeri, anna jäähtyä. (Tää kannattaa tehdä siis hyvissäajoin valmiiksi)
Lisää kylmään puuroon ensin kananmunan keltuaiset ja sen jälkeen kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset rauhallisesti käännellen.

Laita uuni lämpeemään 175 asteeseen.
Painele jääkaappikylmä pohjataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, lisää riisimassa ja kypsennä uunissa n. 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennenkun peität pinnan tomusokerilla.
Avot.

Yhden palan söin pelkälleen, hyvää. Toisen persikalla, hyvää. Kolmannen omena-vaniljahillolla, hyvää. Mitä lie seuraavaks..

1 kommentti:

  1. Palasin fiilistelemään tätä blogia. Tämä on edelleenkin kaikkien aikojen paras ruokablogi mihin olen törmännyt. Lähes kaikki ohjeet ovat minusta houkuttelevia ja olen kokeillut lähes kaikki pannukakku ohjeet läpi.

    Jos j. sinulla on joskus tylsää voisit päivittää tätä blogiasi.

    VastaaPoista