torstaina

TOKA KOKEILU: LEIPÄÄ JUURELLA..

Eli ihan vähän tätä edellistä "työläämpi" ja työläämpi vaan sen takia, että taikina tehdään kahdessa osassa.
Ihan yhtä vaivaton versio oli tämäkin ja oikeestaan ihan yhtä hyväkin.
Jos siis näistä pitäis valita, jätän käyttööni ton ekan, koska se oli kuitenkin niin järjettömän helppo ja mä olen niin järjettömän laiska!

HIIVALEIPÄ JUURELLA:
( 3 kpl, eli kavereille kans! )



JUURI:

5 dl vettä
30 g hiivaa
2 rkl siirappia
6 dl (hiivaleipä)jauhoja

TAIKINA:

3 tl suolaa
30 g öljyä
7-8 dl (hiivaleipä)jauhoja

Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää siirappi ja 6 dl jauhoja ja pistä sekaisin. Anna taikinajuuren käyskennellä jääkaapissa peitettynä yön yli.

Aamulla lisää juuritaikinaan suola, öljy ja jauhoja sen verran, että taikinasta tulee kivasti leiväksi leivottava. Mulla meni ihan ministi yli 7dl.
Muotoile taikinasta kolme leipää ja kohota niitä vielä peitettynä huoneenlämmössä sen aikaa, että ne suurinpiirtein tuplaa kokonsa.

Paista 200 asteisen uunin alatasolla n. 20-25 minuuttia kauniin ruskeaksi.
Tuhoa tuoreena.


( muoto on edeltäjäänsä parempi )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti