Miellyttävän makee ja söpön suolanen, heittämällä jatkoon!
HUNAJAINEN KAURALEIPÄ:
( aika isoon vuokaan, c = 2.5dl )
1 c kaurahiutaleita (plus skidist ekstraa vuokaan ja pinnalle)
2 1/3 c jauhoja (osa vehnää ja osa ohraa)
2 1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl soodaa
1 1/4 tl suolaa
1 c maustamatonta jogurttia
1 iso kananmuna
1/4 c öljyä
1/4 c hunajaa
3/4 c maitoa
Uuni 175°. Voitele iso leipävuoka voilla ja ripottele pohjalle ja reunoille vähän kaurahiutaleita.
Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola kulhossa. Toisessa kulhossa sekoita kaurahiutaleet, jogurtti, kananmuna, öljy ja hunaja ja vikaks vielä maito. Kääntele tää kosteampi kulhollinen kuiviin, mutta älä vatkaa. Taikina on aika tiukkaa.
Kaada taikina vuokaan, ripottele pinnalle vielä vähän kaurahiutaleita ja paista uunissa 40-50 minuuttia.
Anna jäähtyä vähintään vartin verran ennenkun alat kumoamaan vuoasta, jonka jälkeen anna vielä lepäillä jonkun aikaa, että leipä saa kiinteytyä ja silleen.
Keijuriinit (kuka näitä keksii??) kylkeen ja ääntä kohden.
Tämä oli ihan törkyhyvää! Jugurtti saattoi vaihtua jääkaapin sanelemana kermaviiliksi ja hunaja fariinisokeriksi - mutta silti.
VastaaPoistaMiten multa on mennyt tää kommentti ohi. Höh.
VastaaPoistaKiitos, tykkäsin ite kanssa hurjasti ja itsekkin toista kertaa kun tein, korvasin jogurtin rahkalla ja ja hunajan siirapilla, toimi aivan yhtä hyvin.