Mä en oikeen tosta perinteisestä manna-puolukka-vispipuurosta oo lämmennyt koskaan. Mutta koska mustikan ja rukiin liitto on aika luja, päätin antaa tälle mahiksen, kun oon kerran ohjeen joskusjostain ruutuvihkooni liimannut. JA, koska multa oli puuro loppu JA koska ruisjauhoja löytyi pussinpohjalta just sopivasti se desi.
Hyvä, että annoin. Workidiworks for me!
RUISMUSTIKKAVISPIPUURO:
( neljälle )
3 dl vettä
3 dl mustikoita
1 dl ruisjauhoja
1 dl fariinisokeria
(1 dl vaniljajogurttia
1 dl kermaa vispattuna)
Kiehauta vesi, mustikat ja sokeri ja vispaa sekaan ruisjauhot. Anna kiehua about kymmenen minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Anna jäähtyä.
(Mä tein tän illalla valmiiks - aamulla oli valmis kylmä puuro)
Kun puuro on jäähtynyt, vispaa sitä sähkövatkaimella villisti kuohkeeks. Mitä kauemmin maltat antaa palaa, sitä kuohkeempi on toki lopputulos.
Nyt sä voit syödä sen tälläisenään, mutta maku on aika tuju.
Suosittelen siis lisäämään desin vaniljajogurttia ja desin kermavaahtoa sekaan pehmentämään makua. Ja saapahan kalsiumitkin samalla!!
Pari desiä esim. vaniljalla maustettua rahkaakin vois olla aika vinkee!?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti