maanantaina

MUN VÄHÄNNIINKU SHAKSHOUKA

Kanttarelli. Tuo metsien kuningas, jonka oon aina vähänniinku luullut maistuvan jalkapalloilijan pelisukilta. Se tuli serkkuinensa mun luo ystäväni kassissa sunnuntaiaamuna ja mä vähänniinku säikähdin, että siitäkö pitäis tehdä jotain. Ja sitten siitä tehtiin ja se olikin ihan tosi hyvää. Se koko brunssi oli tosi hyvä ja jotenkin tosi tyylikäs.

SHAKSHOUKAN TYYPPINEN JUTTU:
( kahdelle hyvin avokätinen määrä )



Kourallinen kanttarelleja pienittynä
Kourallinen sipulisilppua
1 ISO valkosipulin kynsi murskana
~ 10 kirsikkatomaattia puolitettuna
~ 50g Fetajuustoa
2 kananmunaa
Suolaa, mustapippuria
Persiljaa

Paa uuni lämpeämään 200 asteeseen ja jos löytyy, niin grillivastus päälle.
Ruskista (aika pienellä) pannulla (voissa!) sipuleita ja kanttarelleja. Kun ne siinä vähän saa väriä, pienennä hellasta lämpöä ja lisää tomaatit. Anna siinä sihistä ja suhista about 10 minuuttia ja sitten litistä/ murskaa niitä tomaatteja jonkun verran ja anna vielä vähän aikaa muhia siinä suurimpia nesteitä pois.
Ota pannu pois levyltä, murenna pinnalle fetaa ja tee siihen sun muhennokseen kaks koloa, joihin riko kananmunat. Pannu uuniin - menee jotain viidestä kymmeneen minuuttiin ja munista valkuainen on kypsä, mutta keltuainen vielä juokseva. En kattonut kelloa, joten kurki välillä sinne uuniin miltä näyttää!

Pannu uunista pöytään höyryävänä, ripaus suolaa ja pippuria pintaan ja halutessas vielä silputtua persiljaakin. Lisäksi jotain ihanaa rapeakuorista tuoretta leipää ( Fasun rustikkileipä o taivaallista! ) ja silvople!



Kanttarelli se vaan on kaunis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti