Yksinkertainen on kaunista ja Irlantilainen soodaleipä paistuu pannullakin. Ja siitä johtuen kuoresta tulee tautisen ihanan rapea ja sisuksesta pehmee kun mikäkin.
Tuoreen lämpimän leivän kanssa voita ei voita mikään ( hah-hah, mikä lause ) mutta rucolasta ja fetasta suristeltu tahna sopi kyllä vallan mainiosti. Kokeile vaik!
SKODELISKONS PANNUSSA:
2 kuppia jauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 kuppi piimää
Laita paistinpannu hellalle ja hella lämpeemään keskilämmölle.
Paa sekaisin kaikki kuivat aineet ja lisää piimä, veivaa tasaiseksi.
Kaada jauhotetulle pöydälle ja harrasta taikinaterapiaa minuutin verran. Tee taikinasta pallo ja litistä se paistinpannusi kokoiseksi diskiksi. Nosta pannuun ja paista miedolla lämmöllä kummaltakin puolelta silleen about 8-10 minuuttia, kunnes pinnat on kauniin ruskeat. Sanomattakin on tietty selvää, että älä päästä mustumaan, mutta sanoimpa silti.
Leipä on kypsä, kun sä painat sitä sormella sieltä reunoilta ja se tulee takasin omaan muotoonsa!
Ihan superia lämpimänä ja rucolalevitteen kanssa. Ja kahvia tietenkään unohtamatta!
RUCOLA-FETA-LEVITE:
70 g rucolaa
150 g fetaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
1/2 tl mustapippuria
2 rkl (avocado)öljyä
Suristele blenderillä tai sauvasekottimella tai milläikinä tasaseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti