torstaina

LOHTULEIPÄÄ (garlic-focaccia)

Tein luontoäidin pakottamana alkutalvesta ruokarempan ja leipä jäi lähes täysin pois ruokavaliosta. Nyt kun oon haistattanut pitkät mama naturelle, tein ihanaa valkosipuli-focacciaa tomaattikeiton kaveriksi. Ihan huippuhyvää!

GARLIC F O C A C C I A :



LEIPÄÄN:
1C vettä
3C jauhoja + 2tl kuivahiivaa (yhdistä)
1tl suolaa
2rkl öljyä
1 iso yksikyntinen valkosipuli murskana
PINNALLE:
öljyä
SantaMaria Persillade-maustetta
juustoraastetta

Lämmitä vesi ja kippaa sekaan kaikki loput. Vaivaa kiva taikina ja muotoile kahdeksi focacciaksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla, öljyä se ja ripottele persillade-maustetta. Nosta leivät pellille. (Näin myös pohja saa ihanan maustekuorrutuksen.) Valele yläpuoletkin runsaalla öljyllä, rimpauta päälle reilusti persillade-maustetta ja kuorruta vielä kevyesti juustolla.
Laita uuni lämpeämään 200-asteeseen (leipä saa kohota lämpiämisen ajan) ja paista n. 15-20 minuuttia.
Nauti ja haise pahalle :)

(Persillade-mauste sisältää suolaa, valkosipulia ja persiljaa, allekirjoittaneen lempiseos at the moment!!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti