lauantaina

KEITTO NELKYTNELJÄ! (Garlic Soup)

Miltä kuulostaa keitto, johon upotetaan 44 valkosipulinkynttä? Pretty perfect for me ja sitä tää olikin! Kannattaa ihan ehdottomasti kokeilla. Kulhon pohjalle piilotettava parmesanjuusto kruunaa koko homman!

44-CLOVE GARLIC SOUP WITH PARMESAN CHEESE
(neljälle)



26 valkosipulinkynttä, kuorimattomana
2 rkl öljyä
2 rkl voita
2 sipulia, silputtuna
1 tl timjamia
18 valkosipulinkynttä, kuorittuna
7dl kasvislientä
1.5dl kuohukermaa
suolaa ja pippuria
50g parmesanjuustoa
sitruunanmehua

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita 26 valkkarinkynttä kulhoon, kuorruta öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Pyöräytä sekasin, peitä foliolla ja paahda uunissa 45 minuuttia. Anna jäähtyä ja purista se sipulin 'liha' kuorista ulos johonkin kippoon.

Sulata kattilassa voi ja kuullota siinä sipulit ja timjami. Lisää paahdetut ja raa'at valkosipulit ja käristele joitain minuutteja. Lisää kasvisliemi, anna kiehua 'bout 20 minuuttia, jotta valkosipulit pehmenee kunnolla. Soseuta. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.

Jaa parmesanjuusto neljään keittokulhoon ja annostele päälle keitto. Purista jokaiselle vähän sitruunanmehua ja kutsu ystävät syömään! Oikeaan käteen lusikka, vasempaan paahdettua, rapeeta patonkia ja masu täyteen taivaallista keittoa, Bonjour!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti