torstaina

LEIPÄKORIMUNAT

Halusin tyyppaa uusia silikonisia muffinssivuokia ja päästä eroon kahdesta kaapissa pyörineestä kananmunasta. Tein toisen siis muffinssivuokaan ja toisen tollaseen pieneen pöllökulhoon. Ihanan rapea leipä ja päälle levähtävä kananmuna, perfecto!

MUNAKORI
(ohje yhteen)



1 iso paahtoleipäpala
1 kananmuna
2 kirsikkatomaattia pilkottuna
suolaa ja pippuria
juustoraastetta
voita

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Leikkaa leivästä reunat pois ja syötä ne metässä linnuille tai tee korppujauhoja - älä pliis heitä roskikseen. (Jos leipä on kuivaa, kostuta sitä vähän ettei se hajoile) ja litistä ohueksi kaulimella (tai sen puuttuessa viinipullolla!) ja voitele se. Painele muffinssivuoan tai minkätahansa sopivan, uuninkestävän kulhon pohjalle ja reunoille kupiksi. Paahda uunissa reilu 5 minuuttia.
Ota pois uunista, laita pohjalle juustoraastetta jonka päälle tomaatit, riko koloon kananmuna, mausta suolalla (ja pippurilla, jonka itse unohdin). Jatka paistamista 10-15 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt mutta keltainen rasvainen sydän on vielä löysä! Irrota vuoasta ja DEVOUR!

Sitten pientä pohdiskelua-
Selailin eilen omia ruutuvihkojani ja mietin onko järkeä 'pitää ruokablogia' joka koostuu lähinnä ylisimppeleistä aamiais- ja brunssityyppisistä jutuista, joissa aineslista on lyhyempi kuin mun oma muisti ja tekotapa yhtä yksinkertainen kun mun ajatusmaailma :) Vähän sama, kun alkais opettaa vaikka Nykäselle miten hypätään mäestä..
Hmm. Sovitaan, ettei tää oo mikään keittokirja vaan lähinnä keittoehdotelma, josta voi tulla kurkkaan jotain nopeeta kun perus paahtoleipä meetvurstilla tuntuu tökkivän!
Ja hei, sunnuntaina on p i t k ä s t ä aikaa luvassa pannaribrunssi, eli jotain uutta ihanaa, lääh. Siinä ingredient-osio on vähintään etanan pituinen. :)

4 kommenttia:

  1. Piti vaan tulla sanomaan, että mä tykkään niin paljon tästä sun blogista. RAKASTAN aamiaisia ja sulla on aina niin ihanan innovatiivisia reseptejä. Tämäkin! Ah.

    VastaaPoista
  2. No voi että, nastaa! Mä jo eilen mietin että laittaisinko laukun naulaan ja lopettaisin tän koko homman, mutta ehkä mä nyt sitten vielä vähän jatkan :) (kun kerran lemppariblogin tyyppi tolleen kehuskeli, kikakika!)

    VastaaPoista
  3. No et tosiaankaan laita laukkua naulaan! Kyllä niitä lukijoita löytyy, vaikkei aina heittäiskään kommentilla. Pitäis kyllä iteki ryhdistäytyä sillä saralla.

    VastaaPoista
  4. Joo, en mä laita. Alunperinkin aloin kirjottaan näitä juttuja ylös siks, että saisin 'syyn' leipoa, kokeilla ja touhuta keittiössä enemmän. Ja syödä enemmän :) Eli jatkakaamme siskot ja veljet!

    VastaaPoista