keskiviikkona

VALKOSIPULI-PARMESAN RIEPOTTELU-LEIPÄ

Johanna ♥ Google-kääntäjä! :D
Tällänen pull-apart-leipä on hauska tarjottava isommalle aamiaisporukalle. Kaikki repii isosta leivästä pikkupalloja ja dippailee niitä tomaattikastikkeeseen, hörppii vaniljakahvia ja nauraa.
Tää on oikeesti taivaallista. Huumaava tuoksu täyttää kodin, ihanan kuohkeita palloja, vähän kun pizzaa söis :)
Mä tuun nyrkit pystyssä lankoja pitkin sun himaan, jollet kokeile tätä! Ja mä tuun tekemään tätä uudestaan ja uudestaan ja uudestaan..
Ihana aamu!

RIEPOTTELULEIPÄ!



2 tl kuivahiivaa
3.2 dl lämmintä vettä

2 rkl öljyä
2 tl suolaa
8.4 dl jauhoja

0.6 dl voisulaa
2 valkosipulin kynttä murskana
1 rkl persiljasilppua/ kuivattua persiljaa

0.6 dl raastettua parmesan-juustoa

raa'at pallot

kypsät pallot


Yhdistä hiiva ja vesi, anna seistä 5 minuuttia.
Napsauta käsisotkimeen taikinakoukut ja yhdistä hiivamömmöön jauhot, suola ja öljy. Anna sotkijan käydä 5 minuuttia. Kippaa taikina puhtaaseen, öljyttyyn kulhoon, peitä liinalla ja anna turvota tunnista kahteen.

Mausta voisula valkosipulilla ja persiljalla.
Pyörittele taikinasta sellasia kivan kokoisia palloja (edit - sellasia marmorikuulan ja lihapullan väliltä on aika hyvä), dippaa ne maustevoissa ja paa niitä vuokaan yhteen kerrokseen. Ripottele päälle vähän parmesan-raastetta ja jatka pallojen pyörittelyä ja juuston ripottelemista kerroksittain, kunnes taikina on loppu.
Anna lepäillä vielä puolisen tuntia, jonka jälkeen paista 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
Jaa mieleistäs tomaattikastiketta kuppeihin - jokaiselle syöjälle siis oma - ja nautiskelkaa! (meillä oli valkosipulista tomaattikastiketta ja haistiin varmaan aika pahalta tää päivä!)

dippailuvalmius pallot

1 kommentti: