tiistaina

SPOONBREAD!

Mun pölyiseen ja ahtaaseen Rakkauden Majataloon majoittui tässä taannoin isohko ihmisjoukko, ikähaitarilla 7 - 69. Yks hölösuu oli höpötellyt niille kaikenmaailman satuja siitä, että mä tykkään (ja mukamas osaan) tehdä herkullisia aamiaisjuttuja ja niitä sitten tietysti toivottiin.
Tällänen pannukakun/ breadpuddingin välisekoite-mikälie valmistui helpolla kaapissa valmiiksi lojuvista aineksista ja kyllä noi guestit aika tyytyväisiltä vaikutti :)
Kuvan vaati saada ottaa se 7v. ja vaati myös, että sitä käytetään - joten käytetään nyt sitten ;)

Googlekääntäjän sanoin:
LÄMMIN CUSTARD SPOON LEIPÄ:
(ainakin kuudelle)



2,4dl jauhoja
1,8dl polentaa
2tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
2 isoa kananmunaa
4,8dl maitoa
2rkl voisulaa ( + toiset 2 vuokaan )
1,5rkl valkoviinietikkaa
1rkl vaniljauutetta
1tl muskottipähkinää
rimpsaus suolaa
2,4dl kuohukermaa

Paa 20X20cm vuoka uuniin lämpeämään 175 - asteeseen.
Kaks kulhoa - toisessa sekoita kosteat, PAITSI KERMA! ja toisessa kuivat. Nämä sitten sotke sekaisin, niin että kaikki möykyt silenee.
Ota lämmennyt vuoka uunista, kaada siihen 2 rkl voisulaa ja anna sen levitä pitkinpoikin. Kaada taikina perään ja paa vuoka takas uuniin. Sitten ennenkun suljet sen uunin luukun, niin kaada tasaisesti sinne vuokaan kerma ja anna kypsyä about 45-50 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja veitseen ei jää tökättäessä liiemmin mitään möhmää.
Anna vetäytyä kymmenen minuuttia ennenkun pääsette nauttimaan.

Me aikuiset viherpiiperöt vedettiin hasselpähkinäsiirapin kanssa (AAAAAAAH) ja lihamyllyt (kikakika) rapeeks paistetun pekonin kanssa (sopi kuulemma täydellisesti!) ja nappulat lorotti siirapin lisäks vielä kermaa :D
Aikamoista sotkua siis!

6 kommenttia:

  1. Polentaa, siis puurontapaista valmista polentaa vai jotain erikoisjauhoja?

    VastaaPoista
  2. Polentajauhoja/ suurimoita, mikskä niitä nyt kutsutaankaan.
    Myös kaurahiutaleet toimii ja seuraavan kerran ajattelin kokeilla mannasuurimoilla!
    Jos kokeilet jotain vaihtoehtoa, tuu ihmeessä kertomaan miten onnistui.

    VastaaPoista
  3. Kiitos nopeasta vastauksesta.. taidan mennä kokeilemaan joko kauralla tai mannalla, mitä nyt kaapista löytyy :)

    VastaaPoista
  4. Voi vihtori, nyt mun alko tekeen mieli koittaa mannalla ja just jo söin aamiaista. Mmm.. Mannapuurolla ja kermalla, mmm.. ;)

    VastaaPoista
  5. Koitin kauralla kun oli isoja kaurahiutaleita kaapissa. Aion kokeilla toistekkin vaikka sillä mannalla :). Kauraversio olisi minusta ehdottomasti tarvinnut kanelia, mutta en hoksannut taikinaavaiheessa. Isot kaurahiutaleet myös tekivät aika rouhean rakenteen. Mutta hyvää oli, söin vaniljajäätelön ja tuoreiden mansikoiden kanssa :)

    VastaaPoista
  6. Rouhea rakenne kuulostaa hyvältä!
    Mulla on ainekset manna-versioon valmiiksi mitattuna ja odottelen jo huomista aamua :)

    VastaaPoista