keskiviikkona

NO 'NE' PANNARIT.

Mua vähän harmittaa, koska mitä tulee näihin ruokahommiin, niin mä oon aika huomionkipee.
Tykkään järkkää kaiken maailman kissanristiäiset, koska a) tykkään liikaa siitä, kun hyvät tyypit on yhdessä ja viihtyy ja b) kyllä mä nautin niistä ihailevista huokasuista, mitä kuitenkin kohtalaisen usein saa.

Mikä harmittaa? No se, että näitä "kohupannareita" on tässä taloudessa paisteltu jo lähemmäs kolme vuotta. En oo internetin ihmeelliseen maailmaan edes tajunnut näitä tallentaa, koska oon kelannut että nää olis vähän sama kun laittais ohjeen, että keitä kaurahiutaleita vedessä puuroks.

Mikä harmittaa? No se, etten MÄ saanut näistä kunniaa :D hahaha.
No anyways, parasta tietty on että mistä lähteestä tahansa, niin nämä on päätyneet jo monenmoisen lautaselle!
Tässä mun versio:

MAANANTAIPANNARIT:
( 10 aika pientä, eli kahdelle )



1 isohko, kypsä banaani
2 kananmunaa
2 rkl kaakaojauhetta

- Aineet blenderiin ja pannulla, miedohkolla lämmöllä pannareiks.
Helpoimmalla pääsee kun paistaa öljyssä ja pinnoitetulla pannulla. Taikina kannattaa valuttaa hitaasti pannulle, jos haluu säilyttää järkevän muodon ja koon. N. 2rkl taikinaa/ pannari on aika realistinen. Valmiit kantsii pitää lämpimänä about 100-asteisessa uunissa.

Lisäks kermavaahtoa ja KARAMELLISOITUJA BANAANEJA?
En tiedä onko se nyt termillisesti just näin, mutta mä karamellisoin omat banaanini siis sulattamalla pannussa pikkasen fariinisokeria ja pikkasen vettä. Pilkotut banaanit sekaan ja antaa siinä porista jonkun tovin, että ne banskut pehmenee kunnolla.

Koko setin kruunaa sitten se banaaneista jäljellejäänyt paahtunut sokeriliemi.

Helppoa, HYVÄÄ!

( post scriptumina mainittakoon, että pannarit voi tehdä myös ilman kaakaojauhetta. Ripaus vaniljaa toimii siinä tapauksessa loistavasti. Ja jos kuiten käyttää kaakaojauhetta ja muistaa/ jaksaa, kannattaa sen sekaan sekoittaa ihan miniripaus leivinjauhetta - saa ekstrakuohkeita kavereita! )

8 kommenttia:

  1. Saat kaiken kunnian! Nää vaikuttaakin ihan siltä kuin sä oisit keksiny nää. Mä en ainakaan ota kunniaa kuin kohupannaritermistä! Ihan pöljää että mä tajusin nää herkut vasta nyt enkä kolme vuotta sitte. Jännää miten joku resepti säännöllisin väliajoin räjähtää esiin joka blogissa. Tääkin tais lähteä leviämään Kädenväännöstä. Ja hyvä et leviää!

    VastaaPoista
  2. Leviäminen on hyvä! Ja enhän mä nyt toki tosissani tässä kunnia-asiassa oo. Empä :D Mut ehkä sitä vois alkaa uskomaan itseensä ja tulevaisuudessa kirjaamaan ylös ne kaikki ns. vähäpätöisimmiltäkin kuulostavat reseptit. Näköjään näissä ruokahommissakin se 'toisen roska on toisen aarre' pitää paikkansa..
    Tällähetkellä jenkkiblogeissa käy kuhina sen magic-caken ympärillä, oon venaillut koska se rantautuu tänne meille Suomeen. Ite oon jo kaks tehnyt, kolmas suunnitteilla. Josko sillä vaikka räjäyttäis pankin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, totta kyllä. Usein jättää postaamatta jotain vain siksi, että EIHÄN TÄÄ NYT VOI OLLA KELLEKÄÄN UUTINEN. Ja sit taas toisinaan (kuten uusimmassa merkinnässäni) sitä päätyy postaamaan jotain niinkin uniikkia kuin HEDELMÄSALAATIN.

      Mulle noi kohupannarit oli hittiyllärispesiaalitapaus siksi, että mulla on vehnäongelma. Hienoa, että joku tonkii jenkkiblogeja ja haistelee trendejä, ite oon aina reilusti jälkijunassa enkä ikinä tajua kurkkia minnekään kauemmas sillä silmällä. Magig cake kuulostaa kyl todella spesiaalilta. Ryhdynpä guuglettaa.

      Poista
    2. Tästä lähtien kaikki vaan muitten arvostelevien silmien alle!
      Sun hedelmäsalaatti kuulostaa ihanan raikkaalta! Kokeileppa seuraavalla kerralla niin, että paahdat kuumalla pannulla tuoretta ananasta ja banaania sellasen 5-10 minuuttia ja ilman mitään rasvaa! Sitten loput hedelmät ihan tuoreeltaan, ihan tai-vaal-lista!
      Ja stay tuned - johannaversio magic-cakesta tulossa pian! :)
      Kokkailun - vaatimattomien ja vaativien - iloa!

      Poista
  3. saitko mun mailia? ravintolakerhohommia :)

    VastaaPoista
  4. Ooh crap. Sori mä huomasin vasta paripäivää sitten ja unohdin täysin vastata. Teen sen tänään!

    VastaaPoista
  5. Tein näitä nyt aamulla. Maku oli mitä parhain, mutta en saanut näitä yhtään pysymään pannukakun muodossa. Näistä tuli enneminkin kasoja.

    VastaaPoista
  6. Hmm, ootkohan sä saattanut Eini paistaa liian kuumalla tai jotain..?
    Kannattaa vielä kokeilla laittaa ihan pikkusen leivinjauhetta sekaan, että ne vähän kohoo ja tosiaan pitää se pannu maltillisella kuumuudella. Mut hyvä, että maku kuitenkin toimi ja sehän on se, joka ratkaisee!

    VastaaPoista