lauantaina

NUTELLAJÄÄTELÖ.

Voi pyhä Sylvi, mitä herkkua oon onnistunut tuottamaan!!

SUOMEN SOKERI OY haastoi kilpailuun, lähetti kaksi purkkia markkinoille tulevaa glukoosisiirappia ja minä sävelsin ehkä vuoden 2013 kauneimman ja helpoimman sinfonian:

SUKLAASYNTI:
( monelle, koska tää o-n stydiä! )4 dl kuohukermaa
1 prk kondensoitua maitoa
2 dl kaakaojauhetta
150 g nutellaa (suklaa-hasselpähkinälevite)
1,5 dl glukoosisiirappia

Vispaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää muut aineet ja vatka vispaamista n. minuutti-kaks, kunnes massa muistuttaa sellasta suht tiukkaa moussea.
Kaada massa esim. leipävuokaan (helppo pyöritellä palloja) ja pakasta mielellään yön yli.

Kokeile, L U P A A N ettet pety!

Suora lainaus Dansukkerin sivuilta:

Dansukker Glukoosisiirappi on mainio apu kotikokkaajalle. Sen avulla voit tehdä samettisen pehmeää kotijäätelöä ja sorbettia myös ilman jäätelökonetta. Glukoosisiirappi sopii myös makeisten, kuten toffeen, fudgen, vaahtokarkkien ja kovien karamellien valmistamiseen, sekä leivontaan ja ruoanlaittoon.

Glukoosisiirappi estää suurten jääkiteiden muodostumista jäädytetyissä jälkiruoissa. Tämän ansiosta jäätelöön ja sorbettiin saadaan oikeanlainen hileetön suutuntuma ja pehmeä, suussa sulava rakenne. Kotitekoisissa makeisissa glukoosisiirappi säätelee tavallisen sokerin kiteytymistä, jolloin syntyy toffeelle ja fudgelle luonteenomainen koostumus. Kastikkeisiin ja marinadeihin glukoosisiirappi antaa ryhtiä ja rakennetta.

Dansukker Glukoosisiirappi on valmistettu vehnätärkkelyksestä. Se sisältää glukoosia, maltoosia sekä pitkäketjuisia sokereita. Maultaan se on vähemmän makeaa kuin tavallinen siirappi. Glukoosisiirappi on gluteeniton.


4 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeesta! oli tosi hyvää! Onko ehdotustamiten voisi tehdä jotain muuta makua samalla periaatteella?

  VastaaPoista
 2. Loistavaa, lupaus siis lunastettu :)
  Jättämällä kaakaojauheen pois ja korvaamalla Nutellan maapähkinävoilla, saa luonnollisesti maapähkinävoi-jädeä. Samoin sen voi korvata vaikka jollain marja-/ hedelmäsoseella. Tai jättämällä kokonaan pois ja lisäämällä vaniljatangon siemenet, tulee taatusti hyvää vaniljajätskiä! Taikka lisäämällä esim. kreikkalaista jogurttia tai tai tai.. TAIVAS ON RAJANA!! En usko, että voi mennä oikeestaan millään ainakaan pahasti pieleen!
  Ilmottele jos ja kun keksit jonkun takuuvarman hitin :)

  VastaaPoista
 3. Onko reseptissäsi tarkoitus käyttää "oikeaa" kaakaojauhetta (esim Van Houten)? Kuinka monta annosta tai desiä tästä tulee?

  VastaaPoista
 4. Mä käytin itse ihan perus O'boyta, mutta luulen, että käyttämällä sitä 'oikeaa', voi määrää vähän tiputtaa ja jätskistä tulee vähän vähemmän makeeta..
  En osaa oikeen sanoa monta annosta tästä saa, koska vähäkin riittää, mutta mulla tais tulla yks leipävuoallinen ja uskon, että siitä olis about kahdeksalle ainakin riittänyt. Yli litra ainakin!

  VastaaPoista