Ajattelin voittaa MOKON PASTASKABASSA!
Tää on sairaan kaunis ja hyvä ja helppo pasta. Paahdettu valkosipuli on taivaallista ja tofu tekee kastikkeesta kermaisen ja proteiinirikkaan, joka usein kasvispastoissa jää vähäiseksi.. Siis se rikkaus. Proteiinista. KOKEILE!
Pastaa, paahdettua punajuurta, paahdettua valkosipulia ja silken tofua.
Summasummarum:
THE PINK PANTHER!
( neljälle )
500g punajuuria
2 kokonaista valkosipulia
300g silken tofua (sitä pehmeetä siis)
0.5dl öljyä
suolaa, mustapippuria
400g pastaa (linguine, tagliatelle, spagetti..)
pinjansiemeniä (paahdettuna)
vuohenjuustoa (tai parmesania)
jotain vihreetä yrttiä tai rucolaa tai herneenversoja tai tai tai..
Lämmitä uuni kahteensataan asteeseen.
Pese punajuuret ja kääri ne folion sisään. Leikkaa valkosipuleista 'hattu' pois, valuta päälle vähän öljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääri myös ne folioon.
Paahda punajuuria ja valkosipuleita uunissa n. tunti. Jos punajuuret on kovin isoja, voi olla että menee pitempään, kokeile vaikka jollain tikulla.
Kuori paahtuneet punajuuret ja pilko vähän pienemmiksi. Purista valkosipulit ulos kuoristaan.
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja blendaa tasaiseksi. Maista, mausta. Suola ja pippuri saa maistua!
Kuumenna punajuuri-kastike kasarissa. Keitä ja valuta pasta ja kippaa kuuman kastikkeen sekaan. (Ohenna tarvittaessa pastan keitinvedellä.)
Viimeistele pinjansiemenillä, jollain nätin vihreällä (rucola, herneenverso, persilja, ruohosipuli...) ja jos oot kaupassa muistanut, niin pehmeällä vuohenjuustolla. Jos et niin parmesanilla, hyvää myös niin!
Hei, sulla on sulonen blogi :) Tätä safkaa vois olla kiva kokeilla ehkäpä joku päivä..
VastaaPoistaOot kyl saanu hyvän pastan aikaseksi :)
VastaaPoistaKatariina, kiitos :) Mä ihan totisesti suosittelin, tästä tuli aivan tosihurjan hyvää!
VastaaPoistaMr. Jones, kiitos myös sulle!
Tein tämän. Vihaan oikeasti valkosipulia. Tofu saa minusta ruuan maistumaan mauttomalta ja punajuuren kanssa en ole sujut.
VastaaPoistaNoh...Tiesin jo ennakolta, jos valkosipulit heittää uuniin tunniksi niistä tulee ihan syötäviä. Tofukaan ei ollut ongelma tässä ruuassa, kun se kivasti katosi punajuuren alle. Mutta se punajuuri... Ei me ehkä vieläkään olla kavereita. Pasta oli paljon parempaa, kun sen kuorutti juustolla.
Kaikki oli paljon parempaa, kun sen kuorrutti juustolla :D
VastaaPoistaKiva kun jätit mielipiteesi ja kiva, että löysit tavan jolla punajuuretkin uppos.
Tää oli LOISTAVAA! Tykkään punajuuresta, mutta sen yhdistäminen muihin ruokiin on ollut haasteellista ja punajuuri-pastakastike ei ole tullut ikinä mieleenkään! Ite lisäsin tuohon kastikkeeseen yhden tuoreen chilin ja yhden ravistuneen tomaatin ja hyppysellisen sokeria - toimi!
VastaaPoista