sunnuntaina

RICEPUDDING-PIIRAKKA

Meilloli neljän hengen potluck-brunssi ja mulle arvottiin dish number four.
Brunssin kruunaa joku makea ja mä makeilin. Mustikoita olis saanut olla paljon enemmän, mutta joku pakastinhiiri on näköjään vieraillut täällä yöllä ja siinä on nyt kaikki mitä löysin. Ja jos sitä sokeria hulahtaa vähän enemmän, niin sekään ei varmaan haittaa!

RIISIPIIRAKKA:
( kahdeksalle brunssijälkkärinä )

















2.5 dl basmatiriisiä
2.5 dl vettä
4 dl kookosmaitoa
0.5 dl fariinisokeria
2 rkl hasselpähkinäsiirappia (jos ei löydy, paa enemmän sokeria)
6 isoa kananmunaa
mustikoita tai mitävaan marjoja/ hedelmiä silleen tarpeeksi :)

Paa uuni lämpeemään 175-asteeseen.
Etsi about 20 X 30 cm vuoka ja vuoraa se leivinpaperilla.
Kuumenna kattilassa vesi, puolet kookosmaidosta ja riisit. anna kiehua hiljalleen, kunnes neste on imeytynyt - about 20 minuuttia. Jätä vähän jäähtymään.
Yhdistä kulhossa loppu kookosmaito, sokeri, siirappi ja kananmunat. Sekoita hyvin. Lisää riisi ja kaada koko homma vuokaan. Paa päälle marjat/ hedelmät ja paista uunissa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on nätin ruskee. 'Koristele' tomusokerilla, syö lämpimänä kermavaahdon kans.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti