maanantaina

PIZZAPOHJA TAI LEIPÄ, SÄ PÄÄTÄT!

Mä oon tehnyt tätä nyt kahdesti. Ekalla kerralla meni pizzailta tyriks, joten pohja kävi leivästä. Kävi oikein hyvin. Toisella kerralla ilta onnistui ja siitä tuli pizzapohja, kuten kai alunperin on tarkoitus ollakkin.
Siis pizzapohja vaikka keliaakikolle tai karppaajalle tai uteliaalle ja kokeilunhaluiselle. Ja koska pohjassa on juustoa jo vaikka kuinka paljon, sitä ei tarvii enää päälle juurikaan.
(phah, tarvii jokatapauksessa, koska juusto, oi juusto!)
Se oli ihan huippua ihan jokatavalla siis ja paluuta tavalliseen pizzapohjaan tuskin edes enää on. Ja leiväksikin aion tehdä vielä!
Kuvaa mulla nyt ei oo kun pohjasta ja vielä aivan kamalakin sellainen, mutta sitähän ohjetta mä tässä tarjoilen. Joten.

JAUHOTON, KUKKAKAALINEN PIZZAPOHJA:
(about pellillinen)



3 C kukkakaaliraastetta
2,5 C juustoraastetta
3 kananmunaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna
mausteita mieltymysten mukaan. (pippuri, persilja, aromisuola)

Kukkakaaliraaste meinaa siis vaikka blenderissä silputtua kukkakaalia, mutta älä tee siitä ihan täyttä muhjua, vaan jätä sellaseks riisimäiseksi.
Kypsennä raastetta mikrossa ilman vettä tai mitään sellanen reilu 5 minuuttia. Kukkakaalin oma kosteus siis kypsentää itse itsensä. Tai jotain.
Sitten paat vaan kaikki sekasin, tasoitat pellille leivinpaperin päälle 'pizzapohjaksi' ja paistat ensin 200-asteessa 10 minuuttia, sitten alennat lämpöä 175-asteeseen ja jatkat paistamista about 15 minuuttia tai kunnes se on sellanen nätin ruskea.
Kannattaa painella se aika ohueks, että saa rapeen pohjan! Paitsi jos lekee leiväks, niin paksumpi on ehkä ihan jees, makukysymys varmasti..

Jos teet pizzaa, nyt heität täytteet päälle ja paat takas uuniin. Jos syöt leipänä niin edelleen heität täytteet päälle, mutta uunin sijaan paat koko homman nassuus!

Ja ps. tokalla kerralla unohdin sen mikro-osuuden kokonaan, eikä kyllä omasta mielestä vaikuttanut lopputulokseen ollenkaan, joten jos oot vaikkapa laiska, niin unohda koko se juttu. Ihan turhaa hifistelyä, haha :)

2 kommenttia:

  1. Eiks toi kuivu jo kovasti, jos sitä paistelee niin paljon ennen pizzatäytteiden laittamista?

    Ja mitä noi C:t meinaa? Dl?

    VastaaPoista
  2. Ciao, ei se kuivu, trust me :) Ja 'täyttämisen' jälkeen paat katsos helvetin kuumaan uuniin, mieluiten grillivastuksen alle niin, että homma vaan kuumenee kunnolla ja mahdollinen lisäjuusto sulaa. Kokeiltu ja äärettömän hyväksi havaittu!

    C on Cup on kuppi on 2,4 dl.
    Kerro jos (KUN!!) kokeilet, että olinko luottamuksen arvoinen :)

    VastaaPoista