torstaina

JUUSTODIGGARIN PICNIC'MENU'

❝ Kissing a man with a beard is a lot like going to a picnic. You don't mind going through a little bush to get there! ❞ ~ Minnie Pearl

Aurinkoisin spotti puistosta ja viltti auki.
Eka vois skoolata iloliemellä ja vitskutötteröillä!

KESÄNESTE:



3,5dl Punaista vermuttia (tai Pimm'siä, jos sulla sattuu olemaan)
1,5dl Giniä
2dl karpalomehua
1L Tonicia/ Vichyä/ Spriteä
Jäitä, mansikoita, appelsiiniä, sitruunaa, minttua

Kaikki muut voi yhdistää valmiiksi, mutta hiilihapollinen valinta kannattaa jättää lisättäväksi vasta just ennen nauttimista, jotta kuplivuus säilyy!


VITAMIINITÖTTERÖT:



Mustikkaa, mansikkaa, vadelmia, kiiviä, omenaa, mandariineja, karhuvedelmia, meloneja, banaania, ananasta, viinirypäleiä, mangoa - KAIKKEA IHANAA VAIN TAIVAS RAJANA!! Ja nätisti jätskivohveleista tarjoiltuna.


Sitten vois hyökätä suolasiin.

PIKKUQUICHET:
12 kpl



1 Piirakkataikina (pakasteesta, niin pääset helpommalla)

2 munankeltuaista ja 1 kokonainen muna
2,5dl kermaa
suolaa ja pippuria

2 sipulia
tuoretta oreganoa
Pecorino Romano -juustoa

75-100g herneitä
Levittyvää vuohenjuustoa (esim. Silva)
Tuoretta timjamia

Sulata piirakkataikina. Kauli se ohuemmaksi ja ota muotilla (kahvikuppikin toimii!) 12 pyörylää. Painele ne voidellun muffinssipellin koloihin kupeiksi. Laita uuni lämpeämään 175°C.

Leikkaa sipulit ohuiksi puolirenkaiksi ja paista öljyssä miedolla lämmöllä about 20 minuuttia, tai kunnes ne alkaa karamellisoitumaan.
Raasta tai höylää juustohöylällä Pecorinosta lastuja. Jaa sipulit kuuteen 'muffinssikuppiin', silppua pinnalle oreganoa ja juustolastuja.
Loput 6 muffinssikuppia täytä herneillä, timjamilla ja vuohenjuustonokareilla (n. 4tl/ kuppi).

Yhdistä kulhossa kananmunat, kerma, suola ja pippuri ja jaa tämä tasaisesti kaikkiin kahteentoista kuppiin.
Kypsennä uunissa n. 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ennenkun alat kiskomaan näitä irti vuoasta.

KESÄINEN PAPUSALAATTI:



kastike:
½ pieni punasipuli
4 tl punaviinietikkaa
1 tl dijon-sinappia
1 rkl oliiviöljyä
½ tl sokeria
suolaa, mustapippuria

Pilko sipuli pieneksi silpuksi ja yhdistä kaikki kastikkeen aineet. Jätä odottelemaan.

salaatti:
2 ruukkua villirucolaa
250g papuja
kourallinen paahdettuja manteleita
Manchego-juustoa
suolaa

Ryöppää pavut kevyesti suolatussa vedessä (about 4 minuuttia.) Säikäytä, eli stoppaa kypsyminen kippaamalla pavut kylmään veteen. Valuta.
Yhdistä rucola, pavut, mantelit ja kastike ja raasta tai höylää juustohöylällä päälle erittäin avolätinen määrä manchego-juustoa. Rimpsauta vielä sekaan vähän suolaa ja sekoita. Nam.


Ja loppuun vielä syntisen ihanaa makeaa.

JUUSTOKAKKUPURNUKAT:
n.6kpl - riippuen purkkien koosta



1dl sokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
250g mascarpone-juustoa
2 kananmunaa
0,6dl kermaa
Puolikkaan vaniljatangon siemenet
(pienen sitruunan kuori raastettuna, jos tykkää!)

Päälle mieluisia marjoja (mansikoita + karhunvadelmia)

Paa uuni lämpeämään 175°C.
Kuumenna isossa kattilassa vettä kiehuvaksi vesihaudetta varten.
Yhdistä tuorejuusto, mascarpone ja sokerit sähkövatkaimella. Raaputa mukaan siemenet vaniljatangosta. Lisää kananmunat yksitellen, sekoita kunnolla kummankin jälkeen, jotta kaikki menee varmasti tasaisesti sekasin.
Lisää vielä kerma ja sekoita.
Jaa taikina kippoihin, kuppeihin ja purkkeihin niin, että täytät ne vaan vähän puolenvälin yli. Tarkoitus on siis jättää tilaa marjoille.
Laita purkit isolle korkeareunaiselle pellille, johon kaadat kuumaa vettä niin, että se ulottuu purkkien about puoleen väliin.
Kypsennä uunissa ~ 25 minuuttia. Nosta purkit varovasti pois vesihauteesta, anna jäähtyä kunnolla huoneenlämmössä ja nosta jääkaappiin odottelemaan vielä vähintään 5 tunniksi.
Pilko päälle marjat ja N A U T I !

Toivotan kaikille iloisia picnichetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti