maanantaina

❝ YOU SCREAM, I SCREAM, WE ALL SCREAM FOR CREAM ❞

Noniin, siihen maailman kermaisimpaan pannukakkuun!
Eli sitten perjantaiaamuna kun aamiaisähky vähän helpotti, käytiin tyhjentämässä pari kanalaa ja imemässä kymmenen lehmää kuiviin, jotta saatiin raaka-aineet jälkkäriin --
SAMI TALLBERGIN DELUXE-PANNARI:
(original ohje ja suluissa minä)



5 kananmunaa + 2 munankeltuaista
2dl ruskeaa sokeria (1dl normisokeria, 1dl fariinisokeria)
6dl kuohukermaa
125g jauhettua mantelia
½dl vehnäjauhoja
¼tl jauhettua merisuolaa (ruususuolaa)

(1rkl voita ja 3rkl korppujauhoja, jotka mä skippasin koska mulla on superduper tefalvuoka, johon ei tartu mikään)

Sekoita kananmunat ja sokeri kulhossa vispilällä. Sekoita kerma joukkoon. Lisää mantelijauhe, vehnäjauhot ja suola ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä pari tuntia.

(Voitele uunivuoka (Ø25cm) voilla ja jauhota korppujauhoilla)
Kaada taikina vuokaan ja paista 180℃ keskitasossa about 25 minuuttia.
Anna jäähtyä 15 minuuttia ja syöksy kimppuun!

Sami Tallberg ehdottaa syömään tätä tuoksusimakekastikkeen kanssa, mutta mä olin laiska enkä jaksanut alkaa sitä tekemään. (lue metsästämään kyseistä tavaraa.) Meillä oli siis Flora Vanillaa vispattuna ja kyllä se kelpas!

Mausta sen verran, että mm. kermaa, sokeria, mantelia - What's not to like? Mutta tiedä sitten oliko odotukset liian korkeella vai mitä, mutta ei tää nyt ihan tajuntaa räjäyttänyt! Lisäks tää oli vaikeeta mieltää pannukakuksi paksuutensa(kin) vuoksi. Me tultiinkin siihen tulokseen, että syötiin kermakakkua:)! Jos joskus teen uudestaan, teen ehdottomasti isompaan kun Ø25cm vuokaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti